Evenimentul Zilei > Actualitate > Globalizare: Ruşii vor un miliard de dolari din obligaţiuni denominate în yuani
Globalizare: Ruşii vor un miliard de dolari din obligaţiuni denominate în yuani

Globalizare: Ruşii vor un miliard de dolari din obligaţiuni denominate în yuani

Rusia se pregăteşte să obţină anul viitor un miliard de dolari din emiterea unor obligaţiuni denominate în yuani.

Mişcarea vine după ce Fondul Monetar Internaţional a anunţat includerea yuanului, din 2016, în rândul monedelor din coşul de valute DST (Drepturi Speciale de Tragere) folosite de FMI în tranzacţiile internaţionale, se arată într-un articol apărut luni în Financial Times, preluat de Agerpres

Emiterea, care va sprijini expansiunea internaţională a monedei Chinei, ar putea determina autorităţile de la Beijing să emită bonduri denominate în ruble şi va ajuta la promovarea unor emisiuni similare de obligaţiuni în alte state emergente, reducând rolul dominant al dolarului pe pieţele globale de capital. 

Denis Shulakov, şeful diviziei pieţe globale de capital la Gazprombank, care furnizează asistenţă neoficială în pregătirea tranzacţiei, a anunţat că emisiunea de obligaţiuni va stabili o rată de referinţă a dobânzii în yuani pentru Federaţia Rusă şi ulterior pentru corporaţiile care vor emite bonduri. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.