Evenimentul Zilei > Actualitate > GIMNASTICĂ. Ratarea calificării la Jocurile Olimpice, SUBIECT în presa internațională
GIMNASTICĂ. Ratarea calificării la Jocurile Olimpice, SUBIECT în presa internațională

GIMNASTICĂ. Ratarea calificării la Jocurile Olimpice, SUBIECT în presa internațională

Pentru prima dată din 1968, gimnastica românească va absenta de la Jocurile Olimpice, lucru semnalat într-una dintre paginile cotidianului spaniol „Mundo Deportivo”.

Ibericii au amintit performanța Nadiei Comăneci, din 1976, de la Montreal, atunci când obținea prima notă de 10 din istorie. „Este foarte trist, dar nu este surprinzător. Cu toții știam acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu”, au citat-o spaniolii pe Nadia. Gimnastica românească are în palmares 71 de madalii olimpice, 25 fiind de aur, iar acum va trebui să se mulțumească cu un singur participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Marian Drăgulescu va face deplasarea în Brazilia, grație argintului cucerit anul trecut, la Campionatele Mondiale de la Glasgow. De partea cealaltă, la fete, România le va trimite la Rio pe cele mai bune gimnaste: Cătălina Ponor și Larisa Iordache (medaliată cu bronz la Mondiale).

Însă, nici acest lucru nu este bătut în cuie. Federația Română de Gimnastică va adresa un memoriu către forul internațional, pentru a obține acceptul de a le trimite la Rio de Janeiro pe cele mai importante două sportive „tricolore”.

Jurnaliștii iberici mai scriu că http://www.mundodeportivo.com/otros-deportes/20160423/401301059984/la-gimnasia-rumana-se-queda-sin-juegos-por-primera-vez-en-48-anos.htmlprintre cauzele ratării calificării la Jocurile Olimpice se numără și finanțarea precară, lipsa de cluburi private, dar și emigrarea numeroșilor antrenori din cauza salariile mici oferite în România.