Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali vrea milioane pe un tânăr plătit cu 30 de euro pe săptămână
Gigi Becali vrea milioane pe un tânăr plătit cu 30 de euro pe săptămână

Gigi Becali vrea milioane pe un tânăr plătit cu 30 de euro pe săptămână

Patronul FCSB, Gigi Becali, s-a inspirat din politica clubului Viitorul a lui Gică Hagi.  Promovarea tinerilor. La meciul cu CFR, pe bancă s-a aflat David Kecskes, un atacant de numai 16 ani plătit cu 600 de lei lunar.

Fabrica de bani a lui Gigi Becali. Nu mai există vreun jucător prea tânăr sau prea lipsit de experiență ca să ajungă în lotul seniorilor FCSB-ului. Becali l-a vândut pe Man la Parma cu 11 milioane de euro și acum își dirijează și mai mult afacerea către etalarea și valorificarea fotbaliștilor tineri.

Primește 30 de euro săptămânal

Vasile Geambazi, nepotul patronului, conduce echipa a doua a clubului și centrul de tineret. El recrutează juniori din toată țara și, odată ce adolescenții se adaptează un pic la FCSB, ajung să se antreneze și să participe la meciuri alături de Florin Tănase și de Florinel Coman.

În derby-ul cu CFR, câștigat cu 3-0, liderul a avut pe bancă două nume necunoscute: David Kecskes și Ciprian Timiș. Primul e un atacant adus de la Sângeorgiu de Mureș. Are numai 16 ani și încasează cel mai mic salariu din istoria campionatului românesc: 600 de lei lunar, un pic peste 100 de euro!

Săptămânal, Kecskes primește 30 de euro, Florinel Coman ia 5.000! Sigur, există și alte diferențe între ei doi, Coman e unul dintre fotbaliștii cei mai importanți din campionat, e convocat în naționala de seniori, în vreme ce juniorul din Sângeorgiu de Mureș încă nu a debutat în prima ligă.

Ciprian Timiș este plătit „regește”

Timiș, mijlocaș ofensiv, are 19 ani și e plătit mai bine în comparație cu Kecskes, el primește 2.000 de lei lunar. Amândoi au rămas pe bancă în derby, nu au participat la victoria cu 3-0 împotriva rivalei principale din concurența pentru câștigarea campionatului, CFR.

Promovarea lor în prima echipă a avut loc și în contextul în care Becali trimisese câțiva jucători la „satelit” pentru disputa cu CSA Steaua, încheiată 1-1 într-o etapă din „C”, dar Gigi subliniază cu mutarea aceasta specificul pe care l-a stabilit pentru clubul lui. FCSB a devenit „un fel de Viitorul”, o echipă cu mulți fotbaliști foarte tineri, doar că Becali își permite să aibă în formula lui jucători experimentați mai buni decât sunt aceia pe care izbutește să îi angajeze Hagi, scrie gsp.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.