Gigi Becali a comentat astăzi abil decizia judecătorului Ionuț Matei în soluționarea cazului Valiza. Acesta a stabilit pentru latifundiar o pedeapsă de trei ani. „Mică”, a comentat Becali. „Judecătorul a fost bun cu mine. Păi, în alte cazuri, în acea perioadă, a dat sentințe de 6,7,8, 9 ani ani”.

Povestea unei valize în valoare de 1,7 milioane de euro

Efervescent, Becali a continuat la ieșirea de la proces: „N-a fost așa rău… Chiar nu mi-a dat mult. În plus, a fost o bucurie să-l revăd pe acest judecător. Au fost momente când tremurai în fața lui, acum n-am simțit decât bucurie
Becali speră ca cererea sa de reabilitare să fie admisă, dar amintește totodată că și în cazul respingerii ei reabilitarea sa tot va interveni de drept în 2021, când se vor împlini cinci ani de la executarea pedepsei finale după contopirea celor trei condamnări definitive.

Ionuț Matei este judecătorul care a făcut parte și din completul de cinci judecători condus de fostul președinte al ICCJ Livia Stanciu care l-a condamnat definitiv pe Gigi Becali în dosarul Valiza la trei ani de închisoare cu executare și confiscarea în favoare statului a celor 1,7 milioane de euro găsiți la momentul flagrantului.

A pierdut și banii, și titlul

Cazul Valiza este legat de ultima etapa a sezonului 2007/2008, când Gigi Becali a trimis o valiza cu bani (1,7 milioane de euro) la Cluj-Napoca, pentru a-i motiva pe jucătorii celor de la „U” Cluj sa joace la capacitate maximă în partida cu CFR, rivala Stelei la titlu în acel moment.

Procurorii DNA au organizat însa un flagrant și i-au reținut pe cei doi oameni trimiși de Becali în Ardeal.

„U” Cluj a fost învinsă în acel meci, iar Steaua a pierdut titlul de campioană în favoarea celor de la CFR Cluj.