Editura Evenimentul si Capital

Gigi Becali a scăpat printre degete cel mai talentat portar român

Autor: | | 0 Comentarii | 948 Vizualizari

Andrei Radu a jucat primul meci integral în campionatul Italiei, pentru Genoa. Internaționalul de tineret este considerat a fi vârful generației sale, a fugit de la Steaua, din cauza dezintersului de care s-a lovit în Ghencea și a trecut printr-o mare dramă alături de părinți.

Andrei Radu (21 de ani) începe să se remarce în fotbalul mar e. Go alkeeperul naționalei de tineret a juc at, mier curi s eară, primul meci c omplet în c ampionatul Italiei și a r eușit să închidă poarta (nu a primit nici un gol). Echipa sa, Genoa, s-a impus pe teren propriu, în fața celor de la Chie vo (scor 2 -0), iar Radu a f ost not at bine, cu 6 ,5, de „Gazzetta dello Sport”.

A plecat din fotbalul românesc

„Ideea de a-l testa pe Radu s-a cimentat cu trecerea săptămânilor și runda intermediară era oportunitatea justă pentru experiment”, au scris jurnaliștii de la „Secolo XIX”. Andrei Radu este în plină ascensiune și se anunță a fi un viitor titular în poarta naționalei României.

Jucătorul a eșuat în f otbalul autohton, din cauza problemelor or ganizatorice c are au măcinat marile echipe c a St eaua, Dinamo s au Rapid, dar a prins un c olac de s alvare odată cu transferul în It alia. Năs cut în București, în 1997, Andrei a început să j oace f otbal organizat la grup area V iitorul Bucur ești, în 2005. Avea 12 ani și a început să demonstr eze că ar e c alități de portar.

În 2009, tânărul jucător a crezut că a dat marea lovitură. A fost transferat de Steaua, iar Gigi Becali a plătit 12.000 de euro pentru el.

Dezamăgire cruntă în Ghencea

Însă, în Ghenc ea, lucrurile er au dep arte de-a fi ide ale. Terenuri pr oaste de antr enament, tehnicieni c are ab sentau de la ședințele de pr egătire, condiții proaste de c azare. După tr ei ani, în 2012, Andrei s-a sfătuit cu părinții și a decis să plece.

Steaua s-a judecat la comisii

Promitea, avea câteva oferte din Franța, Germania și Anglia, și la 15 ani era considerat vârful generației sale. Însă, după consiliul de familie s-a decis ca fotbalistul să se transfere în Ștefan cel Mare.

Steliștii nu au vrut să-i de a dezlegare, cazul a ajuns pe mesele c omisiilor, iar g oalkeeperul a f ost declar at liber. Astf el, gruparea finanțată de Gigi B ecali n-a înc asat niciun b an. Astăzi, în timp ce FCSB a fost eliminată din cupele europene, și din cauza problemei portarului - Andrei Vlad i-a îngropat pe „roș-albaștri” la returul cu Rapid Viena - Radu joacă în prima ligă italiană.

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fotbal intern

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI