Gigi Becali i-a făcut plângere penală lui Jan Pavel, fost lider al galeriei „militare”, pe care îl acuză că instigă la violență. Jan Pavel organizează, mâine, de la ora 14.00, un miting la stadionul „Steaua”, sub deviza "Pe 24 octombrie ne luăm clubul înapoi", cu referire la gruparea de fotbal patronată de Gigi Becali.

„Dacă vine unul şi spune că ia el Steaua, că adună zece mii şi intră cu forţa şi sparge uşile la stadion şi că face manifestaţie, eu am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog instituţiile statului şi pe cei care dau avizare de manifestaţii… Stai, mă, pentru ce ceri manifestaţie? Că şi eu strâng 30.000, un milion strâng eu şi iau eu Petromul. Fac manifestaţie. Dar nu pot să-l iau, că a fost privatizat conform legilor româneşti. Vreau şi Transgazul, vreau şi Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel să ia el cu manifestaţie. Şi atunci am făcut o plângere penală de instigare la violenţă, că aşa a zis, că rupe gardurile, că face, că drege… Becali să le-o da înapoi şi cu jucătorii cutare şi eventual şi cu bani în cont, că vrea el, Jan Pavel", a spus Becali.

Patronul Stelei a mai afirmat că George Boroi, comandantul CSA Steaua, și Florin Talpan, juristul clubului, că susțin mitingul. Lumea trebuie să înţeleagă că România nu mai este ce a fost. Mineriadele nu mai merg. Ceea ce încearcă Boroi, cu Talpan, cu măgăriile astea e un fel de mineriadă spre Steaua. A făcut şi Iliescu şi, uite, după 25 de ani … Dacă tu vezi că după 25 de ani îl ia, tu acum vrei să faci mineriadă? Că acolo e lucru necurat, manevrele astea pe care le fac ei, abuzurile astea pe care le fac ei… O bază sportivă tu o ţii a statului român, care până la urmă este nocturna mea, lifturile mele, tabela electronică a mea, am investit în baza aia zece milioane de euro. Am investit în parcare trei milioane de euro ca să nu mă fac de râs în Liga Campionilor. Eu am făcut alea de ce? Cu buna credinţă că rămân acolo şi tu mă dai afară? Dacă sunt oameni care cred că sunt stăpâni pe instituţii se înşală. Nu mai merge în România, că nu mai este România El Dorado. România o ia pe drum bun şi nu mai merge dacă nu respecţi legea. Şi mineriadă d-asta ca a lui Boroi şi Talpan nu mai merge".