Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali a dat lovitura vieții, Dennis Man a devenit cel mai scump fotbalist plecat vreodată din România
Gigi Becali a dat lovitura vieții, Dennis Man a devenit cel mai scump fotbalist plecat vreodată din România

Gigi Becali a dat lovitura vieții, Dennis Man a devenit cel mai scump fotbalist plecat vreodată din România

Gigi Becali a reușit să-l vândă pe Dennis Man cu o sumă record pentru România. Parma va plăti 13 milioane de euro.

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie după ce a reușit să-l vândă pe Dennis Man. Atacantul de la FCSB a fost cumpărat de Parma și va juca în Serie A. Unul dintre cele mai puternice campionate ale Europei. La 22 de ani, internaționalul român a fost achiziționat pentru suma de 13 milioane de euro. Și a devenit astfel cel mai scump transfer realizat de o echipă românească.

Gigi Becali va rămâne cu 11 milioane de euro. De câștigat va avea și UTA, clubul de la care a fost cumpărat Man, în 2016. Arădenii vor primi 2 milioane de euro. Marți, Becali ceruse 15 milioane de euro. A mai scăzut din pretenții și s-a ajuns la 13 milioane.

Gigi Becali, despre transferul lui Dennis Man

„Ieri era vorba de 15 milioane, 13+2. Acum e vorba de 13 milioane. Am scăzut eu 2 milioane. Man a plecat pe 13 milioane. E posibil duminică să joace la Parma. Mai multe nu pot să vă spun. Am convenit cu patronul lor să fie confidențial, pentru că îi stricăm ploile.

Man va avea un salariu de 1 milion, 1 milion și o sută pe an. Va semna pe 4 ani și jumate. Are contractul deja trimis. E 99% făcută mutarea! Citește contractul la ora asta, mai trebuie să semneze. Pleacă de la 20.000 pe lună și se duce la 100.000. Mai trebuie să plătească 80.000 împrumutul pentru apartament, pe care i l-am dat eu”. A afirmat Becali la Digi Sport.

becali a vorbit cu arafat fcsb

„Mi-era teamă să nu se închidă Europa, granițele, să nu mai jucăm, cine știe”

„UTA ia 11% din sumă. Aveau 15% la revânzare, am mai cumpărat eu 4. Am vrut să cumpăr tot, dar nu voiau. Să primești 13 milioane pentru un jucător în pandemie din România. N-am crezut că ajung la așa puțin, dar n-am avut ce face! E pandemie!

Eu voiam să-l dau cu 40 de milioane, 50. Când i-am schimbat contractul, i-am scăzut clauza lui Man de la 100 de milioane la 30 sau 40 de milioane. Nu-l dădeam, dar mi-era teamă să nu se închidă Europa, granițele, să nu mai jucăm, cine știe”. A mai spus finanțatorul de la FCSB.