Evenimentul Zilei > Justitie > GIGI BECALI a ajuns la tribunal pentru eliberarea condiţionată
GIGI BECALI a ajuns la tribunal pentru eliberarea condiţionată

GIGI BECALI a ajuns la tribunal pentru eliberarea condiţionată

George Becali a ajuns, marţi dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, unde va afla dacă va fi eliberat condiţionat din penitenciar, după ce magistraţii vor analiza contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) faţă de decizia Judecătoriei Medgidia de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri.

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au acceptat, în data de 6 martie, cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Becali George. Deși le-a mulţumit că datorită lor și-a găsit „îndreptarea și mântuirea”, și când va ieși din pușcărie „am să mă transform într-un om duhovnicesc și nu voi mai fi în viața publică”, procurorii DNA au formulat contestaţie.

În situaţia în care ea nu ar fi fost contestată de procurorii anticorupţie, George Becali ar fi putut pleca acasă de la Penitenciarul Poarta Albă.

Condamnat la închisoare în 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă şi este încarcerat în regim deschis.

El a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a primit trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul "Valiza".