Situaţia dramatică pe care o traversează echipa Universitatea Craiova le dă frisoane nu numai fanilor şi oficialilor olteni, ci şi fostelor glorii ale "alb-albaştrilor". Formaţia din Bănie este în vrie, a ajuns pe locul 14 în clasamentul Ligii I, la un singur punct de zona retrogradării, şi nimic nu pare să oprească declinul.

Campion cu Universitatea în sezonul 1990-1991, Gheorghe Craioveanu suferă de la depărtare, din Spania, acolo unde s-a stabilit, pentru clubul de la care a plecat în fotbalul mare. Fostul atacant avertizează că oltenii pot retrăi în vară coşmarul de care au avut parte şi în ediţia 2004-2005, când au retrogradat. Atunci când vorbeşte despre Universitatea, Gică folo seşte persoana întâi plural, lăsând să se înţeleagă faptul că pătimeşte încă pentru olteni.

"Mă doare să văd ce se întâmplă la noi, la Universitatea. Lucrurile nu merg bine şi am putea avea probleme. Craiova poate să retrogradeze. Nu ştiu ce s-a întâmplat între Piţurcă şi Mititelu, dar e limpede că lucrurile merg rău. Când a venit Piţi acolo se făcuse o conexiune între echipă şi suporteri, apoi s-a stricat totul. Ei trebuie să înţeleagă că, dincolo de interesele lor, este echipa. Trebuie să fii oltean ca să înţelegi ce înseamnă echipa asta. Mă doare să văd ce se întâmplă. Cred că cearta dintre Piţi şi Mititelu a plecat şi de la altceva, nu numai de la bani. Nu mi-a venit să cred ce se întâmplă, pentru că Adi ţinea foarte mult la Piţi", ne-a declarat Craioveanu.

"Mititelu nu va da echipa niciodată"

Fostul internaţional român îşi aduce aminte că situaţia era tensionată la Craiova şi în perioada în care evolua el acolo. "Dacă erau rezultate, era linişte, dacă nu, începeau problemele. Noi am câştigat un campionat, jucam în cupele europene, era altceva. Aveam şi o echipă valoroasă. La Craiova a fost şi este tensiune tot timpul. Aşa suntem noi oltenii, mai drăcoşi. Acum, echipa a pierdut jucători im portanţi şi am avea nevoie şi de noroc, ca să nu retrogradăm. Şi mai e nevoie ca fraţii Costea să-şi revină la o formă sportivă mai bună", spune Craioveanu, care se numără printre puţinii oameni din fotbal care nu sar la gâtul lui Adrian Mititelu.

"Să nu uităm în ce situaţie a luat Adi echipa. Pentru el, Universitatea Craiova este copilul său! Nu va da clubul niciodată. Poate că a greşit că nu a vândut când trebuie. Eu l-am ajutat odată cu o ofertă a celor de la Benfica pentru Florin Costea, dar nu a vrut să-l dea. A zis că îl dă pe bani mulţi", închide Craioveanu.