Evenimentul Zilei > Justitie > Ghiță anunță „FURTUNĂ” pe scena politică! Ce i-a mărturisit singurului politician care l-a vizitat în Serbia
Ghiță anunță „FURTUNĂ” pe scena politică! Ce i-a mărturisit singurului politician care l-a vizitat în Serbia

Ghiță anunță „FURTUNĂ” pe scena politică! Ce i-a mărturisit singurului politician care l-a vizitat în Serbia

Sebastian Ghiță este un om liber, în Belgrad, după ce autoritățile sârbe l-au plasat sub control judiciar, în urma unei decizii a Curții Supreme din capitala vecină.

Fostul deputat a primit vizita lui Bogdan Diaconu căruia i-a povestit despre viața din Belgrad și motivele care l-au determinat să fugă din România.  ”M-am întâlnit cu Sebastian Ghiță. A fost o vizită privată. Era foarte bine, era puternic. Nu am depus mărturie, dar dacă va fi cazul, voi depune mărturie cu sufletul deschis.

Îl interesează foarte mult soarta PRU. Am fost acolo să îmi revăd un prieten. Lucrurile au avut conotații personale. Sebastian Ghiță a plecat în decembrie pentru că se temea pentru viața lui. Va demonstra că tot ce a spus e adevărat și va aduce toate dovezile necesare. Iubește România și poporul român și și-ar dori să fie, azi, în România.”, a spus Bogdan Diaconu.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a fost eliberat, la sfâșitul lunii mai, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei. Afaceristul are obligaţia de a rămâne în „rezidenţă temporară – teritoriul oraşului Belgrad” şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună.Paşaportul lui Ghiţă a fost confiscat de instanţă.

În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte rezidenţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.