Ghinionistul Dorin Goian: s-a accidentat singur!

Ghinionistul Dorin Goian: s-a accidentat singur!

Internaţionalul român de la Palermo s-a lovit în timpul amicalului cu Dinamo Tirana şi va lipsi de pe gazon cel puţin o lună, ratând meciul cu Albania.

Nici nu a început campania de calificare a tricolorilor pentru Euro 2012, iar selecţionerul Răzvan Lucescu se confruntă deja cu prima problemă de lot.

Dorin Goian, fundaşul central de la Palermo, s-a accidentat serios, în timpul meciului amical cu Dinamo Tirana, de duminică după-amiază, şi are şanse mici de a fi apt la ora debutului echipei naţionalei în preliminarii, meci programat pentru 3 septembrie, la Piatra-Neamţ, în compania Albaniei.

"Mi-am făcut-o singur"

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Dorin, te-au lovit cei de la Dinamo Tirana, ca să nu poţi juca împotriva Albaniei? Dorin Goian: Oamenii nu au nicio vină, mi-am făcut-o singur sau, mai bine zis, a fost vorba despre un ghinion teribil. Mi-am prins piciorul sub mine şi am simţit o durere înfiorătoare. Pe moment m-am gândit la tot ce poate fi mai rău şi doctorii erau îngrijoraţi, crezând că am făcut ruptură de ligamente şi că o să stau luni bune.

Ce a evidenţiat rezonanţa magnetică făcută la Udine? A exclus ceea ce ar fi fost mai rău, adică ruptura, dar oricum trebuie să stau pe bară între 30 şi 40 de zile. Sunt două probleme. Una la genunchi, unde este întins ligamentul colateral, şi a doua la gleznă, unde iar am avut mare noroc, pentru că diagnosticul a fost, de asemenea, întindere. Asta e, bine că nu e ruptură, pentru că trebuia operaţie şi jumătate de sezon era compromis.

Ratezi amicalul cu Turcia, dar, mai important, debutul naţionalei pentru Euro, cu Albania. Ştiu, şi îmi pare rău, dar sunt convins că selecţionerul Răzvan Lucescu va găsi formula câştigătoare pentru un start bun acasă, pentru a nu mai repeta ruşinea cu Lituania, din primul meci al preliminariilor pentru ultimul Mondial.

"La 17 ani m-a lovit maşina pe trecerea de pietoni"

Până acum nu prea ai avut parte de probleme medicale serioase... Spre deosebire de fratele meu, Lucian, care a suferit mai multe accdentări serioase, eu sunt la prima pe motive strict fotbalistice. Spun asta pentru că, la 17 ani, a dat o maşină peste mine pe trecerea de pietoni şi atunci am avut rupte ligamentele încru cişate de la genunchiul stâng. Sigur, îmi pare rău că a căzut necazul ăsta peste mine, tocmai acum, când toate lucrurile mergeau foarte bine, dar nu sunt omul care să aştepte compătimiri sau să se lamenteze. Ştiu că trebuie să revin cât mai repede.

Delio Rossi s-a arătat dezamăgit, spunând că te vedea titular. Am tras tare în această perioadă de pregătire, iar Mister a spus că e foarte mulţumit de mine. Am jucat titular în toate meciurile şi probabil că, într-adevăr, venise şi momentul meu ca să fiu folosit cu regularitate.

Urmăreşti evoluţiile Stelei cu Victor Piţurcă antrenor? Normal, şi mă bucur, deşi mai este mult de muncă. Nea Piţi şi nea Imi sunt cele mai bune achiziţii pe care le-a făcut Gigi Becali de când a venit în Ghencea. Iar cu 25.000 de oameni la meci, drumul este cel bun. "Nea Piţi şi nea Imi sunt cele mai bune achiziţii pe care le-a făcut Becali de când a venit în Ghencea.“, DORIN GOIAN, fundaş la Palermo