Evenimentul Zilei > Politica > Ghimpu îl AMENINŢĂ pe Dodon cu SABIA: Lasă piatra în pace. Noi putem apăra țara și piatra
Ghimpu îl AMENINŢĂ pe Dodon cu SABIA: Lasă piatra în pace. Noi putem apăra țara și piatra

Ghimpu îl AMENINŢĂ pe Dodon cu SABIA: Lasă piatra în pace. Noi putem apăra țara și piatra

Liberalul Mihai Ghimpu îl amenință cu sabia pe președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, spunându-i să lase în pace piatra din Piața Marii Adunări Naționale instalată de președintele PL atunci când își exercita funcția de președinte interimar. În caz contrar, spune liberalul, chiar dacă nu-i va sta capul acolo unde-i stau picioarele, la sigur va săruta sabia, o replică a sabiei lui Ștefan cel Mare, pe care a adus-o într-o conferință de presă susținută astăzi.

"Dodon a zis că va sfărma piatra instalată de Primăria municipiului Chișinău, în urma decretului meu și nu va rămâne piatră pe piatră. Eu nu vreau să zic că voi proceda așa cum proceda Ștefan cel Mare cu trădătorii țării, neamului, răufăcătorii, că „acolo unde stau picioarele acolo îi va sta capul”. Eu iau această sabie a lui Ștefan cel Mare și i-o arăt lui Dodon, că noi putem apăra țara și piatra. Și dacă n-o să-i stea capul acolo unde-i stau picioarele, la sigur vei săruta această sabie. Lasă piatra în pace”, i s-a adresat Mihai Ghimpu președintelui ales Igor Dodon.

Potrivit președintelui PL, piatra din PMAN, instalată în fața clădirii Guvernului, „vine în memoria celor care au suferit în urma ocupației din 28 iunie 1940, după ce au avut loc deportări, foamete organizată în care au murit 300 de mii de cetățeni, indiferent de naționalitate”. „Această piatră nu este a lui Mihai Ghimpu, această piatră este a celor care au suferit. E mai puternică decât tancul vostru, tovarăș Dodon”, a mai menționat liberalul.

Nu în ultimul rând, președintele liberal a spus că îi este rușine că are un așa concetățean ca Igor Dodon, care astăzi, când sunt sărbătoriți 98 de ani de la Unire, „continuă să promoveze mesajul al celor care ne-au ocupat”. „Aceasta este marea rușine a noastră. Iată de ce trăim în mizerie și sărăcie. Pentru că dumneavoastră, stimați cetățeni, faceți alegerea greșită. Îi alegeți pe cei care spun minciuni, știu să vă manipuleze și vin doar pentru a se îmbogăți”.

În altă ordine de idei, referindu-se la declarația lui Igor Dodon că va insista ca tratatul de frontieră semnat la București de fostul premier Vlad Filat și ministrul de Externe al României, să fie ratificat de Parlamentul României. „Liniștește-te Dodonel, fii cumințel, caută-ți de treabă și ocupă-te de atribuțiile pe care ți le dă Constituția. Concentrează-te pe ordine și medalii”, a mai menționat Ghimpu.