Evenimentul ZileiPoliticaCine era ghimpele lui Iohannis în calea președinției Consiliului UE. „Acum este mult mai bine”

Cine era ghimpele lui Iohannis în calea președinției Consiliului UE. „Acum este mult mai bine”

Cine era ghimpele lui Iohannis în calea președinției Consiliului UE. „Acum este mult mai bine”
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că este mai optimist în ceea ce priveşte preşedinţia României la Consiliului Uniunii Europene și că divergenţele pe care le are cu Guvernul sunt pe alte teme.

Iohannis susține că lucrurile „se mișcă” în privința preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, a dat de înțeles că este mulțumit de noul ministru al Afacerilor Externe și a spus că „e mult mai bine acum”.

 

„La momentul în care am făcut acea afirmaţie, aşa a fost. Şi cred că v-aţi dat seama că s-au schimbat unele lucruri de atunci. Am primit chiar în această dimineaţă, discutând cu doamna ambasador (n.r. Luminiţa Odobescu – reprezentant permanent al României pe lângă UE), cu alţi reprezentanţi din Bruxelles, că lucrurile se mişcă. Lucrurile se mişcă în domeniul pregătirii practice şi logistice. Noi rămăsesem în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucrurile merg într-o direcţie bună. (…) Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum", a spus, duminică, şeful statului după reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, potrivit Agerpres.
 

Fostul ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a transmis, pe Facebook, în replică la afirmaţiile făcute de către preşedintele Klaus Iohannis, că analiza făcută de MAE, după ce a plecat de la conducerea ministerului, a arătat că „totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică".

„Referitor la declaraţiile de presă de la Bruxelles ale preşedintelui Klaus Iohannis. Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine, la anumite declaraţii scoase din context şi la activitatea mea. Analiza făcută de MAE după plecarea mea, confirmată prin mai multe comunicate de presă, arată ca totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică. Chiar în ultima şedinţă de Guvern la care am participat au fost aprobate prioritţile noastre de ţară. Iar pe dimensiunea logistica toate elementele au fost prezentate. Ca dovadă, se ocupă de ele aceleaşi persoane ca şi până acum. Important este să respectam toate practicile europene în materie", susține Negrescu.

 

 

 

Victor Negrescu, a demisionat, zielele trecute, la finalul unei ședințe de guvern tensionată. S-a vehiculat că motivul demisiei a fost reprezentat de lipsa de susținere în ceea ce privește pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE.

 


Accesează: