Evenimentul Zilei > Actualitate > Ghidul NAZIST al Crăciunului. În ce îi transformase HITLER pe Fecioara Maria și Arhangelul Gavriil | VIDEO
Ghidul NAZIST al Crăciunului. În ce îi transformase HITLER pe Fecioara Maria și Arhangelul Gavriil | VIDEO

Ghidul NAZIST al Crăciunului. În ce îi transformase HITLER pe Fecioara Maria și Arhangelul Gavriil | VIDEO

}ntr-o arhivă din Dresda, a fost descoperit un ghid de 20 de pagini redactat pentru a-i călăuzi în meandrele sărbătorii de Crăciun pe germanii conduși de Hitler. Propaganda fascistă le indica nemților nu doar cum să împodobească bradul, ci schimbase și trăsăturile fundamentale ale unor personaje biblice, precum Fecioara Maria și Arhangelul Gavriil.

Ghidul a fost realizat pentru membrii partidului în noiembrie 1937 de către organizaţia Heimatwerk, ramura din Saxonia a Partidului Nazist. El nu a fost publicat pe scară largă, ci a fost distribuit funcţionarilor de partid pentru a-i convinge pe aceştia că populaţia sprijinea noile metode naziste, relatează Daily Mail.

Ghidul începea prin a transmite că "nicio sărbătoare nu este la fel de germană precum Crăciunul" şi îi instruia pe cititori cum să orneze bradul. Svastica trebuia în mod obligatoriu să se afle în vârful acestuia.

"Sărbătoarea a fost introdusă împotriva dorinţei bisericii. Preoţii a trebuit să o reinterpreteze în favoarea lor mai apoi, într-o lumină creştină. Adevăratul mister al Crăciunului German poate fi înţeles numai de aceia care îi simt originalitatea şi autenticitatea", preciza manuscrisul.

Ghidul făcea parte din strategia naziştilor de a deturna Crăciunul, transformându-l într-o adulare păgână a miturilor şi legendelor germanice. "Maria este mama germană, iar Iisus nu mai stă într-un pătuţ, ci într-un leagăn, pentru reînnoirea constantă a poporului german", mai susținea ghidul.

Cadourile, erau sfătuiţi părinţii, trebuia să fie parte a unui joc de-a v-aţi ascunselea, astfel încât "întreaga sărbătoare să fie celebrată fără Hristos, să fie un jubileu al germanicului şi al fertilităţii"

Hitler, văzut ca Mesia de mulţi germani, devenea zeul poporului german, potrivit propagandei. Familiile erau sfătuite să spună o rugăciune la masa festivă: "Am petrecut Crăciunul în câmp, în timpul luptei, cu germanii. Cineva a fost mereu cu noi … El este şi acum cu noi. Îl slăvim".

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: