Gheorghe Ialomiţianu îi răspunde lui Ponta: "Ce-a făcut Guvernul cu 11,5 miliarde de lei? Circul politic a prăbuşit leul şi a dus la record de inflaţie"

Gheorghe Ialomiţianu îi răspunde lui Ponta: "Ce-a făcut Guvernul cu 11,5 miliarde de lei? Circul politic a prăbuşit leul şi a dus la record de inflaţie"

Reprezentanţii Alianţei România Dreaptă (ARD) au reacţionat dur la declaraţiile lui Victor Ponta, care a spus că fostul Executiv, condus de Emil Boc, a lăsat Guvernul fără buget pe ultimele 45 de zile ale anului.

Într-o conferinţă de presă, Gheorghe Ialomiţianu i-a cerut lui Victor Ponta să spună de ce nu a reclamat că sunt probleme cu bugetul atunci când a preluat Guvernul, adăugând că actualul prim ministru încearcă să provoace un scandal fără fundament real, de dragul campaniei electorale. Reprezentanţii ARD au spus că Executivul condus de Victor Ponta trebuie să înceteze tăierile de fonduri pentru investiţii. Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a declarat că PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe buget, în care cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie, adăugând că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României. "Cât de incompetent poate fi cineva care face rectificare şi se plânge apoi că nu are bani?", a spus Ialomiţianu, referindu-se la declaraţiile lui Ponta.

Principalele declaraţii şi puncte slabe ale Guvernului Ponta evidenţiate de Gheorghe Ialomiţianu, fostul ministru al Finanţelor:

  • Ialomiţianu a spus că greşelile majore ale Guvernului au fost rectificarea bugetară şi prăbuşirea leului, cauzată de criza politică din vară. Fostul ministru a mai declarat că Victor Ponta minte atunci când spune că a trebuit să taie de la investiţii pentru a plăti salariile şi pensiile. "Declaraţiile lui Victor Ponta de azi ne arată că trebuie să-şi dea demisia de urgenţă."
  •  A cerut Guvernului să spună ce a făcut cu cele 7 miliarde de lei, rezultate din tăierile operate în învăţământ şi din bugetul asigurărilor sociale şi încasările mai mari cu 4,5 miliarde de lei la buget, anunţate anterior. "A tăiat din bugetul de asigurări sociale şi de la învăţământ, spune că are încasări cu 4,5 miliarde de lei mai mari de la preluarea guvernării, ce a făcut cu cele 7 miliarde de lei? Tăierile plus încasările (...) Ponta dă cu o mână şi ia cu două", a spus Ialomiţianu.
  • Întregirea salariilor anunţată de Guvernul Ponta este o idee ineficientă şi anulată de creşterea preţurilor, lucru rezultat din exerciţiul dezastruos de guvernare.
  • "Prăbuşirea leului este cauza guvernării Ponta, circul politic din iulie şi august a dus la cea mai mare cădere a leului în ultimii 5-6 ani. Un alt efect negativ este creşterea inflaţiei, am ajuns la 5% (...) Ponta va pune semnul <Închis> pentru campanie pe uşile Palatului Victoria. Este clar că Guvernul Ponta va pune lacăt la Victoria pentru că marea parte a miniştrilor va pleca în campanie electorală. Înainte să pună semnul <Închis> pentru campanie pe uşă, le cerem încă o dată să prezinte bugetul pe 2013."

Ne puteți urmări și pe Google News