Evenimentul Zilei > Actualitate > Gestul cumplit al unei paciente a șocat pe toată lumea. S-a întâmplat vineri dimineață
Gestul cumplit al unei paciente a șocat pe toată lumea. S-a întâmplat vineri dimineață

Gestul cumplit al unei paciente a șocat pe toată lumea. S-a întâmplat vineri dimineață

Sinucidere terifiantă, vineri dimineața. O femeie s-a aruncat în gol de la fereastra unui salon de spital. Nu a mai avut nicio șansă de surpaviețuire.

O femeie în vârstă de 45 de ani s-a aruncat în gol de la etajul al șaselea al Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara, vineri dimineață. Aceasta era, pare-se, singură în salon în momentul în care și-a pus în practică decizia, astfel că nimeni nu a putut interveni să o salveze.

Sursele Evz.ro arată că femeia fusese diagnosticată cu cancer, având o tumoără pe creier. Aceasta, originară din comuna timișeană Lovrin, nu a suportat prognosticul nu prea fericit dat de medici, și a decis să își curme viața.  Ea era internată de două zile, cu febră, și aștepta rezultatul testului pentru COVID – 19, înaintea începerii tratamentului pentru cancer. Medicii de gardă povestesc că femeia era deosebit de agitată în această dimineață și au încercat să o liniștească.

Au discutat cu ea, și, în final, au lăsat-o singură în salon, crezând că au reușit să o facă să stea cuminte. Imediat ce aceștiau au plecat din încâpere, femeia a luat decizia. A deschis fereastra și, fără să mai stea pe gânduri, s-a aruncat în gol.

Zeci de minute medicii de la Spitalul Județean Timișoara au încercat să o salveze, acordându-i primul ajutor, însă fără niciun rezultat, puțin după ora 8,00 fiind declarat decesul femeii. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, conform procedurii, urmând a stabili condițiile în care s-a produs tragedia.

Sinuciderea de vineri dimineață nu e un caz singular. De la ferestrele aceluiași spital, de-a lungul timpului, au tot plonjat și alți pacienți. În urmă cu doi ani, un bărbat și o femeie, ambii pensionari, trecuți de 70, respectiv 80 de ani, s-au aruncat pe ferestrele saloanelor în care erau internați. Astfel de cazuri apar însă și la alte spitale din România, disperarea oamenilor în fața morții iminente dându-le curaj să își scurteze o viață chinuită.