Evenimentul Zilei > International > Germania lui Merkel: O fetiță CREȘTINĂ forțată să poarte VĂL ISLAMIC
Germania lui Merkel: O fetiță CREȘTINĂ forțată să poarte VĂL ISLAMIC

Germania lui Merkel: O fetiță CREȘTINĂ forțată să poarte VĂL ISLAMIC

Hărțuită pentru că este creștină și blondă o elevă din Frankfurt a fost sfătuită de directorul școlii să poarte „hijab” pentru a fi lăsată în pace.

Pentru că era „blondă, creștină, purta un nume evreiesc și nu se acoperea cu vălul islamic”, o elevă în clasele primare din Frankfurt a devenit ținta colegilor de clasă, care o hărțuiau, scrie Bild.

Tensiunea și chiar actele de violență au făcut ca mama fetiței să fie obligată, în mai multe rânduri, „să o scoată de la școală pentru a o proteja”.

„A fost bătută și agresată verbal pe drumul către școală, avea dureri de stomac și mult stres înainte să intre la ore”, povestește mama copilei.

Pentru ca lucrurile să înceteze, directorul școlii i-a spus mamei că ar fi bine ca fetița să poarte „hijab” pentru a nu se mai deosebi de restul clasei și a evita astfel să mai fie ținta atacurilor colegilor.  

„Fata dumneavoastră nu trebuie să spună că este nemțoaică. De altfel, îi puteți pune un hijab”, ar fi sfătuit-o directorul pe mamă. Aceasta și-a mutat fetița la altă școală.

Vechea unitate de învățământ a refuzat să facă vreun comentariu despre caz.