Evenimentul Zilei > International > GERMANIA e generoasă cu REFUGIAŢII care o părăsesc de bunăvoie
GERMANIA e generoasă cu REFUGIAŢII care o părăsesc de bunăvoie

GERMANIA e generoasă cu REFUGIAŢII care o părăsesc de bunăvoie

Solicitanţii de azil în Germania ale căror cereri au fost respinse pot solicita un ajutor financiar de până la 3.000 de euro dacă pleacă de bunăvoie în ţările de unde au venit, a anunţat ministerul german de Interne.

Familiile care se întorc acasă pot solicita bunuri şi servicii în valoare de până la 3.000 de euro, în timp ce persoanele individuale pot primi bunuri şi servicii în valoare de 1.000 de euro în ţara lor, a precizat ministerul, adăugând că noile ajutoare reprezintă o extindere a unui program, deja existent, de ajutor lansat în luna februarie a acestui an.

Guvernul german încearcă să impulsioneze astfel repatrierea de bunăvoie a solicitanţilor de azil respinşi, deoarece Germania se confruntă cu un aflux de aproape un milion de migranţi care au sosit din diferite ţări, inclusiv din Siria, Afganistan şi Irak, în 2015 şi 2016, transmite Agerpres.

Potrivit cotidianului Bild, care a difuzat iniţial ştirea, ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a precizat că, dacă cineva decide să plece de bunăvoie până la sfârşitul lui februarie 2018, atunci poate primi nu numai o asistenţă start-up, ci şi un ajutor de cazare pentru primul an în ţara de origine.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: