Editura Evenimentul si Capital

Alertă în Germania! Extrema dreaptă, ATAC violent la turci: „Sunt ŞOFERI de CĂMILE”

Foto: André Poggenburg
Autor: | | 8 Comentarii | 3555 Vizualizari

Extrema dreaptă germană a declanşat o criză numindu-i pe turci „comercianţi chimici” şi „şoferi de cămile”, aceasta fiind cea mai recentă acţiune a acestei mişcări în plină ascensiune. Şeful statului german, Frank-Walter Steimneier, a denunţat cele declarate ca fiind o „strategie” pusă în aplicare de Alternativa pentru Germania (AFD), compusă din „afirmaţii excesive, atitudini fără ruşine şi pline de ură”

Preşedintele, autoritatea morală supremă din Germania, a cerut ''cetăţenilor acestei ţări să nu se lase manipulaţi''. El a atacat remarcile făcute cu o zi înainte de către André Poggenburg, un reprezentant ales al AFD la o întâlnire politică în Estul Germaniei. Responsabil pentru mişcarea sa într-o fostă regiune a RDG, unde acest partid islamofob şi anti-imigranţi, este deosebit de bine organizat, Poggenburg a descris turcii ca pe nişte ''dealeri chimici''.

''Ei înşişi au făcut un genocid de 1,5 milioane de oameni'', a adăugat el referindu-se la genocidul armean din 1915-1916, negat de Ankara. ''Iar ei vor să ne înveţe pe noi chestiuni despre istorie şi patrie. Sunt complet derutaţi, aceşti şoferi de cămilă. Ei trebuie să plece acasă, departe de Bosfor, la colibele lor şi la poligamia lor'', a adăugat el. Alesul a răspuns criticilor membrilor comunităţii turce din Germania care numără aproximativ 3 milioane de persoane, care a cerut crearea unui Minister al Afacerilor Interne al Patriei în Germania. Este un fel de şantaj la Angela Merkel privind susţinerea viitorului guvern de coaliţie, notează AFP.

Şocaţi de cele spuse de alesul extremei dreapta, asociaţiile turce au anunţat depunerea de plângeri pentru ''incitare la ură rasială''. ''Nu se pot ignora asemenea insulte şi să le suporţi în linişte'', a declarat agenţiei de presă germană DPA, Gökay Sofuoglu, preşedintele asociaţiei TGB. De asemenea Federaţia turcă din Berlin şi din Brandenburg, regiune din jurul capitalei germane, pregăteşte o plângere similară.

Stânga radicală a spus că extrema dreaptă germană ''este foarte aproape de ideile lui Goebbles'', ministrul propagandei al celui de al Treilea Reich. Un membru al Partidului Creştin-Democrat, al Angelei Merkel, a acuzat AFD de ''răspândirea deliberată a urii în Germania'', în timp ce social-democraţii au cerut supravegherea extremiştilor de către serviciul german de intelligence. Preşedintele AFD, Jörg Meuthen, a condamnat spusele lui Poggenburg doar cu jumătate de gură. El a recunoscut că acesta ''a mers prea departe'' şi că regretă cel întâmplate.

AFD a intrat în Parlament în mod cu totul surprinzător la alegerile din septembrie trecut, având 100 de parlamentari. Ei sunt caracterizaţi prin derapaje verbale care întrec orice limite, aducând aminte triştii ani ai nazismului. Printre ultimele isprăvi ale acestora, atacă fiul metis ai fostului mare campion de tenis de câmp Boris Becker, numindu-l ''pe jumătate negru'', iar pe Angela Merkel, de-a dreptul ''curvă''.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI