Evenimentul Zilei > Social > Germania caută meseriași. Salarii de până la 2.400 de euro
Germania caută meseriași. Salarii de până la 2.400 de euro

Germania caută meseriași. Salarii de până la 2.400 de euro

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București organizează, în luna octombrie, două burse cu oferte de locuri de muncă, prin intermediul rețelei EURES

Cei mai căutaţi sunt meseriaşii şi cei cu calificări în domeniul hoteliergastronomic. Una dintre burse se va desfăşura în Bucureşti, pe 13 octombrie, iar cealaltă va fi la Sighişoara, pe 15 octombrie.

București

La Bucureşti sunt 50 de posturi pentru cei calificați în domeniul hotelier – gastronomic. Se caută: bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem. Angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată și experienţă în domeniu, precum şi cunoștinţe de limba germană.

Angajarea se face pe o perioadă de cel puţin şase luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul (în euro brut pe lună) este de 1.500 – 2.200 pentru ospătar și barman, 1.700 – 2.400, pentru bucătar/ bucătar-șef/bucătar specialist și de 1.450 pentru personalul auxiliar.

Sighișoara

Pe 15 octombrie, la Sighişoara, se recrutează 85 de candidați: operator stivuitor, comisionar, hamal, muncitor în metalurgie, electrician, mecanic auto, sudor MIG-MAG, mecanic instalații, operator CNC, instalator/montator instalații de gaz, lucrător în depozit, mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice și a cauciucului, sculer, zugrav – vopsitor. Solicitanţii trebuiă se aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, cunoștinţe bune de limba germană. Salariul oferit este de 8,80 – 12,80 euro brut/oră, pe o perioadă nedeterminată.

Prin reţeaua EURES mai sunt disponibile şi alte locuri de muncă în Marea Britanie, Cehia, Ungaria, Norvegia , Polonia, Spania, Belgia, Suedia. Și aici, angajatorii caută tot meseriași. Oferta de muncă poate fi găsită la: http://www.eures. anofm.ro.

Acte necesare

Bucureștenii care corespund cerințelor posturilor se pot adresa Consilierului EURES din cadrul AMOFM, strada Spătarul Preda nr. 12, Sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a fi înregistrați în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Documente necesare: cerere tip (se completează la sediul Agenției); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale; adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”. Cei din țară interesați de ofertă se vor adresa consilierului EURES din județul respectiv.