„Statele Unite calcă astfel în picioare concurenţa liberă și dreaptă și se folosesc de sancțiuni pentru promovarea propriilor interese economice” – a declarat președintele Comitetului, Oliver Hermes. „Uniunii Europene nu-i rămâne decât să răspundă în mod corespunzător şi adecvat la această tentativă de șantaj. Comisia Europeană, aşa cum a fost declarat deja, ar trebui să combată toate atacurile externe asupra suveranității sale și să prezinte rapid o listă de măsuri dure” – au subliniat surse din cadrul organizației germane

 

 Viena respinge planurile Washingtonului de a institui sancţiuni asupra „Nord Stream 2”

Autorităţile austriece resping planurile SUA de a institui sancţiuni asupra gazoductului „Nord Stream 2”, se afirmă într-o declaraţie a Ministerului de Externe al Austriei, publicată joi. „Austria respinge categoric planurile SUA de a institui sancţiuni extrateritoriale pentru a împiedica construcţia „Nord Stream 2″. Mizăm pe un dialog direct între parteneri, nu pe măsuri unilaterale” – se afirmă în declaraţia Ministerului austriac de Externe, publicată pe Twitter. Se subliniază că autorităţile austriece, pe tot parcursul perioadei de construcţie a gazoductului „Nord Stream 2”, a sprijinit realizarea acestui proiect şi se pronunţă împotriva măsurilor restrictive americane.

Dmitri Medvedev a declarat că construcţia gazoductului „Nord Stream 2” va fi finalizată

Proiectul gazoductului „Nord Stream 2” va fi finalizat în ciuda ameninţărilor cu instituirea unor sancţiuni americane, care sunt legate de imitarea activităţii intense în ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA, a declarat, joi, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, în postările sale de pe reţelele de socializare. „Proiectul gazoductului va fi finalizat cu siguranţă. Nu a mai existat în istoria omenirii o situaţie când un proiect avantajos, în care diferite ţări au investit miliarde, să rămână neterminat. La fel va fi şi acum, în ciuda văicărelilor prietenilor noştri americani” – a scris Medvedev. (www.tass.ru)

Traducere:  Rador