Mircea Geoană, la un pas de excluderea din PSD

Mircea Geoană, la un pas de excluderea din PSD

Conducerea PSD discută azi despre sancţionarea lui Mircea Geoană. Preşedintele PSD Victor Ponta este foarte pornit împotriva acestuia pentru declaraţiiile făcute. Unul dintre cei care susţin sancţionarea lui Geoană este secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

O variantă extremă pusă în discuţie este chiar excluderea lui Geoană din PSD. Unii dintre liderii social-democraţi înclină spre o variantă mai blândă cum ar fi suspendarea temporară a calităţii de membru. Foştii susţinători ai lui Geoană, trecuţi de partea lui Ponta, susţin însă varianta mai blândă, a unui ultim avertisment.

Victor Ponta va testa spre ce variantă înclină majoritatea partidului într-o discuţie informală cu o parte dintre vicepreşedinţi şi lideri de filiale. Şedinţa are loc în afara Bucureştiului, la o pensiune din pădurea Româneşti aparţinând senatorului PSD Iulian Bădescu. Liderii PSD discută şi despre ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte al Senatului deţinută de Geoană. Ei analizează varianta ca această poziţie să fie ocupată tot de un social-democrat după ce Geoană va fi revocat. Una dintre consecinţele retragerii sprijinului politic este că Geoană pierde poziţia de al doilea om în stat.

Ponta s-a săturat de atacurile lui Geoană

Potrivit unor surse din PSD, Victor Ponta este foarte pornit împotriva lui Geoană din cauza ultimelor declaraţii făcute de acesta pe blogul său. Preşedintele PSD a fost iritat de acuzaţia lui Geoană referitoare la vizita făcută de acesta în campanie la reşedinţa mogulului Sorin Ovidiu Vîntu. Preşedintele Senatului a afirmat într-un interviu pe care şi l-a luat singur pe blogul personal că Ponta l-a sfătuit să mintă în legătură cu vizita sa la Vîntu. Din cauza acestor atacuri Ponta este decis să ceară excluderea lui Geoană din PSD şi înlocuirea din conducerea Senatului.

Varianta sancţionării lui Geoană a fost pregătită printr-o scrisoare deschisă adresată ieri de 26 de social-democraţi, printre semnatari figurând şi Viorel Hrebenciuc, deşi este plecat din ţară. Hrebenciuc a fost directorul de campanie al candidatului Mircea Geoană. Replica lui Geoană Preşedintele Senatului consideră nestatutară reuniunea liderilor PSD de la pensiunea din pădurea Româneşti. Mircea Geoană a declarat că "este în afara Statutului să se discute orice altceva în afara subiectului pentru care a fost convocată: strategia partidului pentru următoarea perioadă".

Ne puteți urmări și pe Google News