Evenimentul Zilei > Actualitate > Geoană: Ponta mi-a spus să mint în legătură cu vizita la Vîntu. Ponta: Nu l-am învăţat eu să meargă la Vîntu
Geoană: Ponta mi-a spus să mint în legătură cu vizita la Vîntu. Ponta: Nu l-am învăţat eu să meargă la Vîntu

Geoană: Ponta mi-a spus să mint în legătură cu vizita la Vîntu. Ponta: Nu l-am învăţat eu să meargă la Vîntu

Mircea Geoană susţine că Victor Ponta l-a îndemnat să mintă în legătură cu vizita acasă la Sorin Ovidiu Vîntu dinaintea dezbaterii finale cu Traian Băsescu, din campania pentru prezidenţiale din 2009. În replică, actualul lider al PSD spune că nu l-a învătat pe Geoană să mintă, aşa cum nu l-a îndemnat să meargă în vizită la omul de afaceri.

Fostul şef al PSD a explicat, într-o postare video de pe site-ul personal, momentul vizitei acasă la Sorin Ovidiu Vîntu din finalul campaniei pentru prezidenţiale, susţinând că voia să afle întrebările pentru dezbaterea finală cu Traian Băsescu, transmisă de Realitate TV patronată de SOV .

"Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea TV urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi.(…) Domnul Ponta care era în acel moment purtătorul de cuvânt al campaniei mi-a spus "dacă vă întreabă de vizita la Vîntu, minţiţi că a fost acasă la nevastă". Am preferat să spun adevărul. Poate e o formă de naivitate, poate e o greşeală", a spus Geoană.

Teoria conspiraţiei

Fostul şef al PSD a precizat că a aflat de fotografiile în care era surprins intrând în casa lui SOV abia cu câteva minute înainte de a începe confruntarea electorală cu Traian Băsescu.

"Există, în mod cert, un semn mare de întrebare – cum de a apărut în Academia Caţavencu, parte a trustului Realitatea TV pe care domnul Vîntu o avea în control şi al cărui proprietar era şi încă este, cum a apărut o astfel de informaţia fără ca domnul Vântu să fi ştiut de ea. (…) Este clar că ceva necurat a fost în spatele acestei operaţiuni şi acest dubiu sper ca odată să fie elucidat.(…)Este clar că există o supoziţie, un mare semn de întrebare, dacă nu cumva şi această stratagemă a făcut parte dintr-o strategie de campanie a domnului Băsescu", a mai spus Geoană.

Ponta: "Domnul Geoană ne-a spus că nu a fost acolo"

Victor Ponta susţine însă că Mircea Geoană a minţit în momentul când au apărut fotografiile susţinând că acesta a negat că ar fi fost în vizită la Vîntu.

"Nu l-am învăţat pe candidatul Geoană să mintă, aşa cum nu l-am învăţat să meargă la domnul Vîntu. Adevărul probabil că-l ştiu domnul Vîntu şi domnul Geoană. Eu n-am mari speranţe că-l vom afla de la unul dintre ei. Ştim rezultatul, rezultatul este că Traian Băsescu s-a reales a doua oară, spre nenorocirea şi a României şi a multora din locuitorii acestei ţări. La prânz în acea zi, când au apărut pozele la Hotnews, dacă nu mă înşel, domnul Geoană ne-a spus că nu a fost acolo", a declarat Victor Ponta.