Traian Băsescu spune că aș fi cel mai bun candidat al PSD pentru funcția de președinte al României. Toată lumea știe ce au pățit cei care s-au bucurat atunci când au primit în dar Calul Troian. Iar atunci când Calul Troian vine de la Traian, știi exact la ce să te aștepți”, scrie fostul candidat la președinție.

Mircea Geoană reafirmă faptul că în 2009 alegerile au fost furate de Traian Băsescu și că actualul șef al statului a pierdut de fapt alegerile. Potrivit lui Geoană, este „o aroganță și o sfidare” faptul că Băsescu crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului președinte.

Nu Traian Băsescu decide candidatul PSD, ci structurile democratice al partidului. Actualul președinte crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului președinte. Este o aroganță și o sfidare la adresa milioanelor de cetățeni români pentru că ei sunt cei care îl vor alege pe șeful statului, nu Traian Băsescu. Cei peste 5,2 milioane de români care m-au votat în 2009 au ales un altfel de președinte. Un președinte care vine cu un proiect de țară”, susține senatorul PSD.

În postarea sa pe facebook, Mircea Geoană prezintă și câteva obiective ale viitorului președinte. „Românii au nevoie în următorii 5 ani, în următorii 10 ani de un președinte care să aducă echilibrul și siguranța în viețile lor și să repare toate nedreptățile provocate de ultimii 25 de ani de democrație imperfectă și economie a generațiilor de sacrificiu”, afirmă fostul candidat la președinție.

În plus, el crede că este nevoie de un președinte cu „certe valori pro-occidentale”.

„Securitatea națională, în sensul cel mai larg, poate fi garantată de un președinte cu certe valori pro-occidentale. Securitatea națională înseamnă valorificarea maximală a statutului nostru de membru NATO și UE, organizații puternice care ne apără în fața agresiunilor Rusiei. Înseamnă securitate energetică pentru a reindustrializa România, soluția pentru a genera locuri de muncă bine plătite. Înseamnă și securitate alimentară pentru a ne hrăni sănătos din pământul nostru. Și mai înseamnă integritate deplină a oamenilor politici prin susținerea energică a luptei împotriva corupției și a cauzelor acesteia și a unei justiții independente și deplin depolitizate. Nu în ultimul rând, o Românie sigură și puternică înseamnă reunificarea românilor în Uniunea Europeană, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918”, mai scrie Mircea Geoană.