„Geoană, aghiotantul lui Băsescu”

„Geoană, aghiotantul lui Băsescu”

Primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este convins că proaspătul său şef, Crin Antonescu, va câştiga alegerile prezidenţiale.

Liberalul a ajuns la această concluzie din două motive. În primul rând, crede că „românii nu sunt masochişti” să îl mai voteze pe Traian Băsescu încă odată, iar în al doilea rând spune că Mircea Geoană este doar un „aghiotant” al preşedintelui, sau „o copie nereuşită” a acestuia.

„Domnul Geoană e deocamdată la mica ciupeală. S-a bucurat foarte tare că a ajuns vicepreşedinte la CSAT. Domnul Geoană e perceput de marele public ca un soi de aghiotant al lui Băsescu. Am aflat atât din declaraţiile lui Geoană cât şi din ale lui Traian Băsescu faptul că, în timp ce se înjurau în presă, ei puneau la cale formarea guvernului. Ca să vedeţi cât de mincinoşi pot să fie Băsescu şi Geoană”, a spus Orban, astăzi, la Craiova, într-o conferinţă de presă.

„Ei au fost sunt şi vor fi acelaşi lucru. Geoană nu e decât o copie, mai nereuşită ce-i drept, a lui Traian Băsescu. Singura alternativă a lui Băsescu este Crin Antonescu. Românii s-au săturat de tipul de politician de tranziţie care s-a afirmat în ultimii 20 de ani. Arogant, mincinos - minte de îngheaţă apele, nu se ţine de cuvânt, îmbogăţit din funcţii publice, cu rădăcini în PCR. Cum să nu îl voteze lumea pe domnul Antonescu, când e exact opusul?”, a continuat Orban. Fără preşedinte scandalagiu „Cred că România nu are nevoie de un preşedinte scandalagiu, ci de un preşedinte care să fie o sursă de armonie, de solidaritate şi de unitate, un preşedinte care să fie un model pentru români. Nu cred că Traian Băsescu poate să fie un model pentru români, conducând maşina băut, dansând manele pe la Cireşica, scuipând seminţe pe stadion, promovându-şi fata, promovându-şi afacerile fratelui, folosindu-şi funcţia de primar ca să îşi repartizeze o casă. Un astfel de politician nu poate fi un model pentru români, în timp ce Crin Antonescu poate fi. E un model al faptului că orice român are o şansă în viaţă. Dacă e suficient de motivat şi de pregătit are posibilitatea să se realizeze în viaţă”, consideră primvicepreşedintele PNL.

Orban a mai spus că alegerea pe care românii o au de făcut în toamnă este simplă. „Traian Băsescu ne-a demonstrat că nu reuşeşte decât să ne facă de râs. Pentru români e o alegere simplă. Suntem convinşi că vor alege un preşedinte european care să fie recunoscut de toate cancelariile europene. Românii au văzut ce a făcut Băsescu: scandal, scandal şi iar scandal. Singura lui realizare e că a readus PSD-ul la uguvernare. Credeţi că românii sunt masochişti să îl mai voteze odată? Iar Geoană e aghiotantul lui Traian Băsescu”, a conchis Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News