Gaz Metan Severin, adusă de Comitetul Executiv în Liga I

Gaz Metan Severin, adusă de Comitetul Executiv în Liga I

Din forul federal care a luat această decizie face parte şi Gheorghe Constantin, oficial al grupării oltene.

Noul sezon al Ligii I la fotbal nu se va disputa doar cu 17 echipe, aşa cum sugera recent Mircea Sandu, preşedintele FRF. Comitetul Executiv a decis ieri ca ultimul loc din eşalonul de elită al fotbalului românesc să fie ocupat de formaţia Gaz Metan Severin.

Gruparea olteană va juca astăzi, pe teren propriu, cu Juventus Bucureşti, în ultima etapă din Seria a II-a a diviziei secunde, dar, indiferent de rezultatul acestui meci, ea nu mai poate pierde locul trei în clasament. Cu toate acestea, severinenii vor promova în Liga I, ca urmare a faptului că FC Timişoara, ocupanta poziţiei secunde, n-a primit licenţa pentru a putea juca "Liga lui Mitică".

Gaz Metan Severin îl are în conducere pe Gheorghe Constantin, fostul şef al arbitrilor, care, în prezent, face parte din Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al echipelor din Liga a II-a! Acest fapt dă naştere la suspiciuni, mai ales că, iniţial, se vorbea că locul vacant din primul eşalon va fi ocupat de echipa ce va câştiga barajul pe care urmau să-l dispute FCM Tg. Mureş (ocupanta locului 15 în ultimul sezon al Ligii I) şi formaţiile clasate pe cea de-a 3-a poziţie în cele două serii ale eşalonului secund. Anul trecut, printre membrii Comitetului Executiv care au votat pentru dezafilierea Universităţii Craiova s-a aflat şi Marian Rusen, preşedintele clubului Juven­tus Colentina, formaţie care (ce coincidenţă!) a preluat locul din Liga a II-a al clubului din Bănie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anton Heleşteanu, preşe­din­tele grupării FCM Tg. Mureş, susţine că ştia de mai mult timp că Gaz Metan va fi echipa care va completa locul vacant din Liga I. Totodată, oficialul mureşenilor s-a arătat convins că severinenii se vor muta la Craiova, pentru a umple golul lăsat de excluderea Universităţii din fotbalul românesc. Varianta este însă negată vehement de Sorin Cârţu: "Ce legătură are spiritul Universităţii cu echipa din Severin?". Valentin Velcea, antrenorul echipei FC Timişoara (care s-a clasat înaintea celor de la Gaz Metan, dar n-are drept de promovare), nu înţelege de ce severinenii au fost aduşi în Liga I. "Decizia mi se pare incorectă. Ce, în Seria I nu există locul 3? Eu ştiu că promovează echipele de pe locurile 1 şi 2, nu şi cele de pe 3", a comentat tehnicianul.

"Lăsaţi-ne să savurăm bucuria" Bucuros de promovare, Marian Bondrea, antrenorul principal al echipei Gaz Metan Severin, a preluat discursul acţionarului dinamovist Cristi Borcea, cel care a lansat celebra frază "Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor". E drept, totuşi, că tehnicianul oltenilor n-are, cel puţin deocamdată, ambiţii atât de mari. "Lăsaţi-ne un pic să savurăm bucuria acestei promovări, şi apoi o să ne gândim şi la obiectiv. E o decizie corectă, nu se putea lua alta. E prevăzută şi de regulamentele internaţionale", a spus Marian Bondrea. 5 ani de existenţă are Gaz Severin, echipa jucând până anul trecut la Craiova