Meteorologii anunță că, după trei zile cu temperaturi de primăvară, vremea se va răci brusc. În zonele montane este cod galben de vânt puternic și ninsori, iar de marţi, în țară, vin ploile și temperaturile scad semnificativ.

Potrivit meteorologulului Mihai Timu, temperaturile vor scădea treptat în zilele următoare, astfel că în ţară va ninge, în unele zone urmând să se depună strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla în rafale cu peste 100 de kilometri, viscolind zăpada.

Valul de aer rece va intra în România marţi şi va fi resimţit mai întâi la munte, unde vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, dar apoi aceste fenomene meteorologice vor cuprinde toată ţara.

La munte se va depune strat consistent de zăpadă încă de marți, a spus meteorologul Mihai Timu la Digi 24.

În restul zonelor țării vor fi iniţial ploi, iar de miercuri vor fi înlocuite de ninsori care vor cuprinde Maramureşul, Transilvania şi nordul Moldovei.

Miercuri seară, va începe să ningă în jumătatea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, iar vântul va viscoli zăpada.

Temperaturile vor scădea, astfel că la jumătatea săptămânii nu vor mai depăşi maxima de 7 – 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius.

În Bucureşti va începe să ningă de miercuri seară, când este aşteptat să se depună strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Te-ar putea interesa și: