GATA cu criza: datele care arată că România își revine

GATA cu criza: datele care arată că România își revine

Rata anuală de creștere a exporturilor a fost a fost de 7,2% în martie, față de numai 1,2% în februarie, iar exporturile în țările non UE au rămas la un nivel scăzut, din cauza problemelor care există în anumite țări, scriu analiștii ING într-un raport.

Sectorul alimentar și produsele manufacturiere au susținut creșterea, în timp ce evoluția în sectorul materiei prime a fost negativă. 

Și următoarele luni ar putea adduce o evoluție similar, în condițiile în care creșterea în zona euro se consolidează, iar cererea pentru autoturisme crește. 

Exporturile intracomunitare au în martie un avans de 13,5%, una din cele mai bune rate e creștere din acest an, în timp ce acelea către țările non-UE au scăzut cu 8,1%, în termini anuali. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor Eurostat, trei țări, respective Egipt, Ucraina și Rusia, fiecare cu probleme interne specific, au cauzat o scădere cu 12,3% a exporturilor către țări non-UE în februarie, iar dacă se face abstracție de aceste trei țări, evoluția a fost una similară cu cea din anul anterior, în aceeași lună.