Evenimentul Zilei > Actualitate > „Găselnița” unui român pentru evitarea amenzilor. Dovada „la purtător” salvează milioane de români
„Găselnița” unui român pentru evitarea amenzilor. Dovada „la purtător” salvează milioane de români

„Găselnița” unui român pentru evitarea amenzilor. Dovada „la purtător” salvează milioane de români

În această perioadă în care s-a instaurat Ordonanța Militară, pentru prevenirea și limitarea răspândirii de coronavirus, un român a inițiat o platformă online pe care se poate completa declarația impusă de actul normative.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței, multe persoane au fost anendate după ce au fost surprinse pe stradă după ora 22.oo. Majoritatea celor amendați au susținut că se întorc de la serviciu, dar nu aveau asupra lor acea declarație pe propria răspundere.

Pentru unii a fost o nimica toată să plătească cei 100 de lei amendă, dar pentru alții a fost o tragedie, salariile fiind în această perioadă tăiate, întârziate sau pur și simplu insuficiente pentru nivelul de aprovizionare personală impusă de izolarea social.

Înițial, declarația trebuia să fie printată la imprimantă, dar ulterior, Marcel Vela, ministrul Internelor a revenit asupra deciziei și a a anunțat că în noua Ordonanță s-a produs o rectificare și că se permite, de miercuri, ca declarația pe propria răspundere să fie prezentată și în format PDF, pe telefoanele mobile.

În acest context, un român a realizat în timp o platfomă online, pe care se poate completa această declarație impusă de Ordonanță.

Cosmin Carvaci oferă posibilitatea oricărui cetățean să intre pe platforma sa, https://declaratie.egovernment.ro/, să completeze datele impuse și să salveze formularul în format PDF pe telefonul mobil, astfel încât oricine iese din casă să fie pregătit în fața unui control al autorităților.

„Cred că fiecare antreprenor trebuie să ofere societății ceva, atunci când este nevoie. Astăzi, noi am decis să punem la dispoziție o aplicație prin care simplificăm completarea formularelor prevăzute în Ordonanța Militara! Puțin cu puțin se face mult! Doar așa România poate merge mai departe!”, ne-a declarat Cosmin Carvaci.

Platforma se poate accesa aici: https://declaratie.egovernment.ro/

Despre această aplicație:

„Poate genera declarația pe proprie răspundere și adeverința permanentă ce vă sunt necesare a fi prezentate organelor abilitate în conformitate cu în Ordonanța Militară nr. 2/2020.

După completarea formularului, veți putea descărca documentul cerut în format PDF.

Această soluție este oferită gratuit de SC eGovernment Solutions SRL.
SC eGovernment Solutions SRL nu stochează datele dvs. personale, care doar tranzitează server-ul nostru pentru a vă genera documentele.”, se arată pe site, potrivit realitateadinpsd.net