"Trăim într-o lume a migrațiilor, nu cred în oameni care fac ziduri, această încercare nu funcționează". Lecția pe care Macron încearcă să i-o dea lui Trump e FALS[. Există și ziduri care chiar își fac treaba, după cum spune senatorul american Ron Johnson: "Israelul a avut o problemă reală cu imigranții ilegali care trec granița sudică, aproximativ 16.000 într-un an. În doi ani, au construit un gard de 143 de mile, aproximativ 2,9 milioane de dolari pe milă, și au redus rata imigrației ilegale de la aproximativ 16.000 până la 18 persoane. Cred că e o scădere cu mai bine de 99 la sută ". Ce-i drept, probabil, liderii israelieni își iubesc poporul și știu la ce l-ar expune dacă ar lăsa imigranții să intre. Președintele francez, însă, pare să se poarte exact precum unii dintre copiii abuzați. La maturitate, se transformă ei înșiși în călăi și îi supun pe alții chinurilor pe care le-au trăit (nu faceți nicio apropiere de idila cu actuala sa soție!).

Dincolo de așa-zisa ineficiență a zidului lui Trump, o altă gogoriță uriașă este că zidul costă enorm. Ruthie Blum autoarea unei cărți extrem de interesante "To Hell in a Handbasket: Carter, Obama, and the 'Arab Spring.'", a studiat problema și spune că cifrele sunt de departe în favoarea lui Trump. Iată un citat edificator pentru argumentația pe care o dezvoltă Blum "La nivel federal, de stat și local, contribuabilii plătesc aproximativ 134,9 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile generate de prezența a peste 12,5 milioane de străini ilegali și aproximativ 4,2 milioane de copii cetățeni, dar ai căror părinți sunt străini aflați ilegal în țară". (se arată într-un studiu publicat în septembrie 2017 de către Federația pentru reforma americană a
imigrației (FAIR). Prin comparație, zidul la care visează “megalomanul” Trump nu costă decât 25 de miliarde de dolari.

Dar nu e vorba numai de bani, ci și de securitatea țării. În pledoaria sa pentru construirea acestui gard de protecție, președintele american a făcut referire la uciderea a două fete de 16 ani din Long Island, în decembrie 2016, de către membrii "bandei sălbatice MS-13", responsabilă de o mulțime de alte crime uriașe din zonă. Mulți dintre acești membri ai bandei, a explicat el, au intrat ilegal în Statele Unite. "De zeci de ani, granițele deschise au permis drogurilor și bandelor să se reverse în cele mai vulnerabile comunități".

Și dacă tot a venit vorba de imigrație ilegală și bani, am să vă mai prezint un calcul interesant citat de Ruthie Blum. Potrivit lui Steven A. Camarota, director de cercetare la Centrul pentru Studii privind Imigrația, "Costul mediu al unei deportări este mult mai mic decât pierderea fiscală netă creată de imigrantul ilegal mediu", în parte din cauza faptului că "imigranții ilegali au într-o proporție covârșitoare un nivel modest de educație – majoritatea nu au absolvit liceul sau au doar o educație liceală (… ) (Și, ca urmare n.r.) creează costuri mai maru pentru guvern decât plătesc prin impozite. "

Te-ar putea interesa și: