Gândurile nerostite ale Maicii Tereza

Gândurile nerostite ale Maicii Tereza

"Maica Tereza - Sfânta Întunericului", un documentar despre lupta din sufletul uneia din figurile religioase reprezentative ale secolului XX.

Maica Tereza şi-a dedicat întreaga viaţă activităţilor umanitare. Producţia austriacă regizată de Maria-Magdalena Koller, "Maica Tereza-Sfânta Întunericului", dezvăluie detalii puţin cunoscute din biografia misionarei.

În public nu a existat niciun moment în care să pună la îndoială învăţăturile religiei catolice, dar în singurătate îşi punea întrebări care ar fi putut să-i zdruncine credinţa. Filmul a fost realizat în 2010, anul în care s-au împlinit 100 de ani de la naşterea Maicii Tereza.

Confesiunea Maicii Tereza

Scrisorile Maicii Tereza acoperă o perioadă de 66 de ani. Documentarul arată prin aceste scrieri personale o imagine complet diferită a celei care se prezenta mereu ca fiind slujitorul lui Dumnezeu, imaginea unei persoane care se întreabă: "Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!". Confesiunile Maicii Tereza îi pot ajuta pe cei care s-au îndoit de învăţăturile religiei.

A avut origini româneşti

Maica Tereza s-a născut pe 26 august 1910. Încă de la 12 ani a simţit chemarea lui Dumnezeu şi a ştiut că trebuie să lucreze pentru a răspândi cuvântul lui Iisus. La 21 de ani a depus jurământul de călugăriţă şi a început munca în India. În anul 1950 a primit acordul să înfiinţeze propriul ordin "Misionarele Carităţii".

A avut de-a lungul vieţii misiuni în toată lumea, a primit Premiul Nobel pentru Pace (1979) şi a fost beatificată la şase ani după moarte (2003).

Maica Tereza a venit de mai multe ori în vizită în România. La începutul anilor ’90, în una din primele vizite, a deschis, la Bacău, o casă a "Misionarilor Ca rită ţii" unde sunt îngrijiţi copii cu dizabilităţi. În timpul acestor vizite a men ţionat că are origini româneşti.

23.00, VIASAT HISTORY

Ne puteți urmări și pe Google News