Editura Evenimentul si Capital

Galatia 2019: Cei mai buni psihiatri caută soluții pentru a crește sănătatea mintală a românilor

Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, este președintele conferinței Galatia 2019
Autor: | | 2 Comentarii | 1218 Vizualizari

Medici psihiatri din țară și din străinătate, medici de familie, specialiști care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, sociologi, filosofi, asistenți medicali, dar și din alte domenii de activitate, participă la Galatia 2019, Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală. Evenimentul are loc în perioada 8 - 12 mai, la Galați.

Scopul acestei conferințe este de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, având în vedere cifrele alarmante care arată creșterea incidenței tulburărilor psihice. Astfel, pe lângă personalitățile medicinei românești, vor participa specialiști din SUA, Italia, Portugalia, Serbia, Republica Moldova, fiind reprezentate șase universități de prestigiu din străinătate. Din acest motiv, pe lângă sesiunile consacrate, a fost necesară înființarea unor sesiuni noi, printre care: Filosofie, Antropologie, Psihiatrie; Interferențele inteligentei artificiale cu tulburările psihiatrice moderne – secțiune prezidată de informatician lector universitar Bogdan Pătruț, Psihiatrie medico-legală etc.

”Psihiatria este o disciplină care interferează cu aproape toate specialitățile medicinei. Este o specialitate a medicinei care, alături de psihologie, explorează complexitatea fascinantă a minții umane atât în partea sa luminoasă, cât și în zona ei tenebroasă. Psihiatria este zona în care medicul și pacientul lucrează împreună pentru ca întrebările să-și primească răspunsurile, iar problemele să-și găsească soluțiile. Tocmai de aceea, și la ediția din 2019, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele conferinței.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos - Facultatea de Medicină și Farmacie și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați, sub egida Academiei Române și a Ministerului Cercetării și Inovării.

Teme de actualitate aduse în discuție de specialiști

Specialiștii vor aborda teme extrem de actuale. De exemplu, ”Cyberbullying în adolescență. Consecințe și abordări terapeutice” este o temă care va fi dezbătută în cadrul Secțiunii de Psihologie. Având în vedere tendințele actuale privind imaginea de sine promovată în societate, „Frumusețea distructivă – Bulimia. Distorsiunile cognitive în tulburările de comportament alimentar” este un alt subiect al conferinței. Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu va prezenta tema „Actualități în psihiatria medico-legală”, problematică tot mai frecventă odată cu creșterea delicvenței. În secțiunea de Sociologie, Prof. Dr. Antonio Sandu va aborda subiectul „Practica Mindfulness și meditaţia în consilierea filosofică”. Prof. Dr. Roxana Chiriță va prezenta „Valențele interdisciplinare ale sindroamelor rare în psihiatrie”. Prof. Dr. Florin Verza aduce în discuție „Relația dintre formele comunicării și structurile bazale ale personalității în performarea academică”. În secțiunea dedicată psihologiei, psihologul Aurel Lefter va arăta cum se efectuează „Evaluarea psihologică clinică în context judiciar”, în timp ce Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va arăta cum se realizează „Managementul psihologic al durerii”, iar psiholog Liliana Luca va pune în lumină „Stigma personalului medical în asistența medicală psihiatrică”. Prof. Dr. Mirela Manea va prezenta actualități despre „Anxietatea - opțiuni terapeutice de la trecut la prezent”.

”In memoriam Prof. Univ. Dr. Marin Burlea”

Eveniment astrologic MAJOR pe 21 mai. Cine va fi AFECTAT

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI