Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă înfiorătoare la Galaţi. Victima a fost tranşată şi aruncată lângă un cimitir. Ucigaşul a recunoscut totul
Crimă înfiorătoare la Galaţi. Victima a fost tranşată şi aruncată lângă un cimitir. Ucigaşul a recunoscut totul

Crimă înfiorătoare la Galaţi. Victima a fost tranşată şi aruncată lângă un cimitir. Ucigaşul a recunoscut totul

O crimă înfiorătoare a avut loc la Galaţi, unde o femeie de 67 de ani a fost ucisă, tranşată şi apoi aruncată lângă gardul cimitirului „Sf. Lazăr", pe centura oraşului.

Potrivit anchetatorilor, totul a pornit de la cercetarea unei dispariţii de la domiciliu, ca apoi să fie descoperite părţi din trupul femeii la marginea oraşului.

Dumitra Plopeanu din Brăila, o femeie în vârsta de 67 de ani, a fost dată dispărută de sora ei în 18 iunie, după ce nu i-a mai răspuns la telefon timp de două zile.

Poliţia din Bacău a aflat că o crimă avusese loc în acea zonă a oraşului, iar suspectul principal ar fi fost un bărbat din localitatea Fântânele.

Este vorba despre Vasile Tofan, de 75 de ani, din Galaţi, care şi-a mărturisit crima şi a dezvăluit locul unde şi-a abandonat victima. 

Din cercetările efectuate de procurori s-a aflat că cei doi se cunoşteau de aproximativ 6 luni. După o partidă de amor pe fondul consumului de alcool, Dumitra şi Vasile s-au luat la ceartă. Scandalul a degenerat, finalizându-se cu multiple lovituri de cuţit şi cu o tranşare în cadă.

Motivul pentru care Vasile a comis crima este unul stupid. Victima s-a amuzat de starea de impotenţă a bărbatului provocată de consumul de alcool.

După un pumn, au urmat câteva lovituri de cuţit în gât şi piept. Apoi, a urmat tranşarea în cadă.

După ce a comis crima, bărbatul a tranşat femeia iar bucăţi din trupul acesteia au fost puse în saci de plastic pe care ulterior criminalul ia aruncat pe şoseaua de centură a Galaţiului, lângă gardul unui cimitir, loc ferit de accesul pietonal.

Vasile Tofan este cercetat pentru omor şi profanare.

Dumitra are doi copii care locuiesc în Italia. Aceştia au fost deja anunţaţi de poliţie pentru a ridica trupul neînsufleţit al mamei lor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, potrivit dcnews.ro

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.