Constantin Dumitru Mitică a şocat când în urmă cu doi ani a luat un bidon cu lichid inflamabil şi l-a aruncat în casa fostei concubine şi i-a dat foc, fără să-i pese că în imobil locuiau şi cele două fete minore ale femeii.

Bărbatul nu a putut suporta faptul că femeia i-a dat papucii, după ce a avut o relaţie de concubinaj cu ea de aproape doi ani, deşi el a fost vinovat de plecarea femeii, în condiţiile în care o lovea atât pe ea, cât şi pe cei doi copii minori, scrie Monitorul de Galaţi. În consecinţă, Constantin Dumitru Mitică va răspunde acum şi pentru evadare, după ce a fost condamnat pentru tentativă la omor calificat şi omor deosebit de grav, precum şi distrugere.

Cornelia Pricope a decis finalmente să pună capăt relaţiei şi s-a întors la soţul său, Neculai Pricope, stârnind mânia fostului concubin, care a decis să se răzbune. S-a îmbătat şi a mers la locuinţa soţilor Pricope, iar pentru că nu i-a răspuns nimeni, a spart un geam şi a încercat să intre în locuinţă, dar nu a reuşit datorită gratiilor de la fereastră.

Chemaţi la faţa locului, poliţiştii nu au reuşit să îl găsească pe individ, care decisese să se ascundă. În aceeaşi zi, pe 25.05.2012, Constantin Dumitru Mitică s-a întors la casa soţilor Pricope şi profitând de faptul că aceştia era la poarta casei, a aruncat petrol lampant din bidonul pe care îl avea asupra lui în locuinţă, i-a dat foc şi apoi a plecat liniştit acasă. Nu a durat mult până când focul a cuprins o bună parte din imobil, pompierii reuşind în cele din urmă să stingă incendiul. Daniela Mirică (7 ani), una dintre fiicele Corneliei Pricope, a încercat să îşi scoată sora din casă, dar nu a reuşit pentru că aceasta leşinase din cauza fumului.

Cele două minore au scăpat cu viaţă după ce au fost scoase din flăcări de părinţi, care le-au aruncat în apă, în încercarea de a le mai potoli durerea provocată de arsuri. Ambele fete s-au ales cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, gât, mâini, coapse şi genunchi, fiind necesară spitalizarea lor. Constantin Dumitru Mitică a fost condamnat la nouă ani şi cinci luni de închisoare, după ce declarat cu seninătate în instanţă că a vrut să-i facă rău fostei concubine cu orice preţ, mai precizează Monitorul de Galaţi.