Editura Evenimentul si Capital

Începe Gala Elevului Reprezentant „From ESC to CTRL in education”

Autor: | | 0 Comentarii | 113 Vizualizari

Consiliul Național al Elevilor, structura națională de reprezentare a drepturilor și nevoilor elevilor din România, găzduiește cea de-a doua ediție a proiectului „Gala elevului reprezentant”, eveniment care va avea loc pe data de 31 mai. Tema de anul acesta este una simbolică pentru bunul demers al actului educațional: „From ESC to CTRL in education”.

Din dorința de a recunoaște inițiativele de impact ale activiștilor educaționali, Consiliul Național al Elevilor își propune să premieze contribuția acestora la îmbunătățirea sistemului de învățământ. Precum tasta CTRL nu funcționează decât împreună cu alte taste, nici sistemul de educație nu poate să atingă un nivel performant în lipsa unei eficiente cooperări între actorii săi.

Gala va reuni elevi care, prin implicarea lor activă în viața comunității, sunt și vor fi cetățenii de care avem nevoie, profesori dedicați în totalitate perfecționării sistemului de învățământ, activiști care contribuie zilnic la înfăptuirea unei schimbări și echipele din spatele inițiativelor educaționale benefice pentru dimensiunea învățării ca factor formator în dezvoltarea personală și socială a elevilor.

„Sistemul nostru de învățământ se află într-o continuă schimbare, și pentru a-i scoate în evidență pe cei care contribuie în sens pozitiv la această mișcare de schimbare, Consiliul Național al Elevilor organizează Gala Elevului Reprezentant, unde dorim să îi premiem pe cei care fac asta zilnic. Fie că vorbim de elevi, profesori sau activiști, cu toții merită recunoașterea noastră pentru că sunt alături de noi, luptă pentru noi și contribuie la acel „mai bine” la care sperăm cu toții. Oricine cunoaște o astfel de persoană și nu dorește să o lase să treacă neobservată, are posibilitatea de a o nominaliza pentru acest eveniment până pe data de 15 mai”, a declarat pentru EVZ, Andreea Varga, Președinte Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

Educația reprezintă un factor indispensabil pentru formarea unei comunități responsabile, orientate spre adevăratele valori democratice. În cazul în care cunoști o persoană ale cărei inițiative reprezintă un punct de reper pentru dezvoltarea performantă a sistemului educațional, poți să o nominalizezi accesând link-ul AICI. Categoriile în cadrul cărora puteți face o nominalizare sunt: „Profesori de nota 10”, „Elevi care schimbă comunitatea”, „Inițiative pentru educație” și „Activiști pentru educație”.

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI