Evenimentul Zilei > Politica > GAFA majoră a premierului Dăncilă. S-a făcut de RĂS la Bruxelles. VIDEO
GAFA majoră a premierului Dăncilă. S-a făcut de RĂS la Bruxelles. VIDEO

GAFA majoră a premierului Dăncilă. S-a făcut de RĂS la Bruxelles. VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a susținut un discurs la Bruxelles, la ceremonia oficială dedicată ZIlei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

În timpul discursului, premierul a folosit un cuvânt inexistent în limba română, „negoționalism”, referindu-se la un eveniment organizat de președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Vorbind despre Holocaust, la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul Parlamentului European, Antonio Tahani, premierul României a invocat „combaterea Holocaustului”.

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.”, a declarat Dăncilă.

Cel mai probabil, premierul Dăncilă a dorit să vorbească despre combaterea fenomenului de negare a Holocaustului, informează realitatea.net.