Evenimentul Zilei > Politica > Gafă de proporții a președintelui Senatului. A confundat județul Sălaj cu Zalău
Gafă de proporții a președintelui Senatului. A confundat județul Sălaj cu Zalău

Gafă de proporții a președintelui Senatului. A confundat județul Sălaj cu Zalău

Președintele Senatului, Anca Dragu a făcut o gafă de proporții în momentul în care a postat pe Facebook un mesaj referitor la județul Zalău. De fapt este vorba de județul Sălaj, a cărui reședință de județ este municipiul Zalău.

Anca Dragu a scris pe Facebook că ”Județul Zalău are nevoie să își aducă înapoi, acasă, oamenii care s-au născut și crescut aici.”

Mesajul președintelui senatului a notat de două ori județul ca fiind Zalău, chiar dacă președintele consiliului județean, Dinu Iancu Sălăjanu poartă de fapt numele județului în buletin.

Anca Dragu a revenit asupra mesajului și a comentat chiar gluma cu județul Sălaj care nu există.

”Glumele cu județul Sălaj, care nu ar exista, glume pe care, recunosc, le-am făcut și eu uneori cu Dacian Cioloş, el însuși mândru sălăjean, s-au răzbunat pe mine cu vârf și îndesat.  Într-o postare de astăzi, între conferința de presă, drumuri, muzeu, consiliu județean, prefectură, a ieșit „județul Zalău” 🙂  Asta, în condițiile în care mă întâlnisem chiar cu președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu, care poartă cu mândrie numele județului și în buletin – probabil și pentru noi, sudiștii:)
De aceea, vă spun din nou, verificat la sursă:
Județul Sălaj există!”, a declarat Anca Dragu pe Facebook.

Dacian Ciolos: am fost răzbunați.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, se amuză de gafa comisă de președintele Senatului, Anca Dragu, cea care a ”inventat” județul Zalău. Cioloș susține că această eroare este una frecventă, iar ”sălăjenii mei au fost răzbunați”.

”Sălăjenii mei au fost, astăzi, răzbunați!

Dacă ar trebui să primim câte-o bere de la toți cei care încurcă județul Sălaj cu Zalăul, probabil s-ar umple cămara cu lăzi. Noroc că noi preferăm pălinca de prune”, scrie Dacian Cioloș.