GAFĂ DE NEIERTAT a poliţiştilor antiterorişti din Belgia. IMAGINEA celor UCIŞI în atentatele de LA PARIS îi va URMĂRI MEREU

GAFĂ DE NEIERTAT a poliţiştilor antiterorişti din Belgia. IMAGINEA celor UCIŞI în atentatele de LA PARIS îi va URMĂRI MEREU

Detalii incredibile au ieşit marţi la suprafaţă în legătură cu atentatele de la Paris, din cauza cărora au murit 130 de persoane şi alte câteva sute au fost rănite.

Se pare că încă din luna iulie 2014, secția antiteroristă a poliției belgiene intrase în posesia unor informaţii care arătau că frații Abdeslam plănuiau să comită un atentat.

Conform Agerpres, informația a fost primită printr-un apel telefonic de la o sursă considerată credibilă.

“Frații Abdeslam, Salah și Brahim, pregătesc un atentat. Trebuie să faceți ceva”, se spunea în apelul primit de secția antiteroristă a poliției federale judiciare (DR3).

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, respectiva sursă a furnizat informații foarte precise în ceea ce privea o amenințare "iminentă" a fraţilor care nu-și ascundeau intențiile criminale față de apropiații lor.

Forțele de ordine au aflat atunci şi că Salah și Brahim se aflau în contact cu unul din teroriștii cei mai căutați din Europa, Abdelhamid Abaaoud.

În februarie 2015, frații Abdeslam erau interogați, dar poliția belgiană a considerat că aceștia “nu s-au radicalizat” și că nu reprezentau un pericol pentru securitatea țării, astfel că Parchetul federal a clasat dosarul în iunie 2015.

Intervievat de L'Echo, un reprezentant al forţelor de ordine belgiene a precizat: “Dacă am fi tratat toate aceste informații în mod corect, am fi putut evita atentatele de la Paris.” În acelaşi timp, un coleg al său a condamnat “amatorismul cel mai total” arătat de DR3.

Brahim este unul dintre autorii kamikaze ai atentatelor din capitala Franței. Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele din 13 noiembrie de la Paris, este în continuare de negăsit.