Gabriela Firea spune că este nevoie să dotăm spitalele și  să ajutăm cadrele medicale cu echipamente de protecţie.

Sâmbătă, ambasadorul Republicii Populare Chineze a venit la Primăria Capitalei într-un prim gest de solidaritate.

„Ne aflăm în curtea interioară a Primăriei Capitalei. Mă aflu alături de Excelența Sa, doamna ambasador a Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a răspuns imediat, prompt, solicitării, rugăminții noastre de a sprijini spitalele din București, cu tot ceea ce este nevoie acum foarte urgent pentru protecția cadrelor medicale: combinezoane de protecție, măști de protecție, mănuși și, de asemenea, dezinfectanți.

Este un prim gest pe care îl face doamna ambasador, dar vor urma și altele. A transmis deja rugămintea noastră către capitala Chinei și, de asemenea, către domnul primar și cu siguranță în perioada următoare vom primi, de asemenea, alte gesturi de solidaritate”, a declarat edilul Capitalei.

La rândul său, ambasadorul Jiang Yu a declarat că: „Sunt foarte onorată să particip împreună cu doamna primar general la această ceremonie de donație. Cu această ocazie, aș dori să adresez mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților de companii chinezești pentru această contribuție.

Este un răspuns din partea chineză pentru ajutorul pe care l-am primit de la România pe durata epidemiei. Atunci când am primit mesaje de sprijin din partea președintelui României, a primului-ministru și al ministrului de externe”, informează Radio România Actualități.