Evenimentul ZileiPoliticaGabriela Firea, lovitură dură pentru Klaus Iohannis

Gabriela Firea, lovitură dură pentru Klaus Iohannis

Gabriela Firea, lovitură dură pentru Klaus Iohannis
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că declanşarea de către Klaus Iohannis a procedurilor pentru organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei penale este un 'demers ipocrit'.

"Practic, nu înţeleg despre ce este vorba acum, decât, probabil, încerc să intuiesc faptul că preşedintele ţării vrea să se aşeze cu un steag în fruntea luptei împotriva corupţiei, dar ai căror corupţi? Pentru că eu ştiu că sunt nişte instanţe care au spus că şi dumnealui şi familia sa au obţinut nişte case prin fals în documente. De asemenea, cei pe care îi susţine din guvernul său, precum şi partidele care merg împreună cu domnia sa – PNL şi USR – au oameni certaţi cu legea şi au oameni care dau acum răspunsuri în cadrul unor anchete judiciare", a afirmat Firea.

"Nu trebuie nimeni să confişte adevărata luptă împotriva corupţiei într-un scop personal, intrând anticipat într-o campanie electorală. Mi-aş dori un preşedinte mai implicat în creşterea calităţii vieţii românilor (…). Doi ani de zile ce a făcut? Pentru că nu a făcut nimic, nici împotriva corupţiei şi nici pentru bunăstarea românilor", a susţinut ea.

"Vreau să vă spun: cum poţi să fii stindardul luptei anticorupţie şi a păstrării şi respectării legii când participi la o manifestare ilegală, fără autorizaţie. De ce mai există aprobări, doar pentru unii?", a mai spus Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei public.


Accesează: