Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea: Grindeanu a avut un plan malefic să distrugă PSD. Victor Ponta e artizanul
Gabriela Firea: Grindeanu a avut un plan malefic să distrugă PSD. Victor Ponta e artizanul

Gabriela Firea: Grindeanu a avut un plan malefic să distrugă PSD. Victor Ponta e artizanul

Gabriela Firea, primarul Capitalei și membru al Comitetului Executiv al PSD, susține că Sorin Grindeanu a „avut de la început un plan malefic de distrugere a PSD”. Mai mult, ea este ferm convinsă că în spatele acestui puci stă Victor Ponta, care „nu se împacă cu ideea că nu mai e președintele partidului”.

Domnia sa (Sorin Grindeanu, n.r.) a dovedit prin comportament că de fapt urmărea un plan malefic de distrugere a PSD. (…) În momentul în care domnul Dragnea l-a adus de mână pe domnul Grindeanu în fața CEx al PSD și ne-a rugat să-l votăm, nu era așa. (…) Noi cei care l-am susținut ca prim ministru și el face raportări la președintele țării. Nu e corect față de noi, colegii săi de partid”, a explicat Gabriela Firea, în direct la Antena 3.

Primarul Capitalei este convins că artizanul puciului de la Palatul Victoria este fostul premier și lider al PSD, Victor Ponta. „Chiar dacă înainte erau doar zvonuri, acum avem toate argumentele că această operațiune ilegală și neconstituțională e domnul Victor Ponta. (…) Vârful de lance este clar domnul Victor Ponta, care în mod evident nu s-a împăcat cu gândul că nu mai este președintele PSD”.  

Gabriela Firea spune că Sorin Grindeanu s-a distanțat demult de PSD.

Vă dați seama că domul Dragnea a avut bunăcredință în momentul în care din toți colegii noștri care puteau ocupa acest post de premier l-a adus în fața Comitetului Executiv pe domnul Grindeanu. (…) La două luni după ce a fost numit, domnul Grindeanu s-a decuplat total de noi!”, explica ea, la postul amintit.

În acest moment, la Palatul Victoria, alături de Grindeanu, stau Victor Ponta – care a fost numit secretarul Guvernului, Augustin Jianu (ministrul Comunicațiilor), Alina Petrescu – purtătorul de cuvânt, primarul Mihai Chirica de la Iași și Sorin Moisă – europarlamentar.

Despre ei, Gabriela Firea spune că „sunt câteva persoane care fac parte din acest puci”.

Ea explica și că ieri, președinții și conducerile tuturor filialelor PSD ar fi transmis către secretariatul PSD documente în care-și arătau susținerea față de partid, nu față de Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

„Cei doi nu reprezintă PSD, acționează strict în nume propriu și poartă întreaga răspundere. (…) Mâine se va citi moțiunea de cenzură în Parlament, să vedem rezultatul votului, nu cred să existe surprize în prisma votului. (…) PSD și ALDE vor reconfigura Guvernul, nu cred că președintele Klaus Iohannis va cădea în această capcană de a da șanse unui grup de puciști”, a mai spus Firea.

Cât privește războiul dintre Dragnea și Grindeanu, primarul Capitalei arată că „nu are niciun drept moral domnul Grindeanu să-i ceară demisia domnului Dragnea. Are un singur drept, să-și ceară scuze pentru ce a făcut”.

Gabriela Firea spune că Sorin Grindeanu nu mai are ce căuta în politică.

„Să meargă într-o zonă unde să nu mai aibă de-a face cu politica, pentru că a demonstrat că nu cunoaște regulile”, explica ea, la Antena3.

Premierul Sorin Grindeanu, care este încă membru de partid, a plecat, în weekend, la Timișoara, unde se va întâlni cu susținători din organizațiile PSD Timiș și Caraș Severin.