„Cred că, dincolo de legende şi ce se decantează, în momentul când în politică pe termen lung te ţii de cuvânt devine un brand politic. Şi prietenii şi cei care nu-mi sunt prieteni ştiu că, dincolo de calităţile sau defectele mele, mă ţin de cuvânt. Nu dăm jos un Guvern din care facem parte, fiindcă ne ţinem de cuvânt, avem o datorie pentru stabilitatea României. Am exprimat şi colegilor de la PSD că UNPR a câştigat 87% din cele 70 de localităţi – municipii mari, reşedinţă de judeţ, municipii, oraşe – deci ne-am făcut datoria”, a declarat Gabriel Oprea la Palatul Parlamentului.

Întrebat despre eventuale plecări din partid, el a spus că, de regulă, din UNPR nu au plecat oameni. 'Importantă este coloana vertebrală a acestui partid. Am mare încredere în colegii mei. Repet, în politică mai pleacă unii, mai vin alţii, dar coloana vertebrală a acestui proiect politic de unitate naţională, de interes naţional şi de stabilitate şi securitate naţională rămâne în picioare”, a subliniat liderul UNPR.

Referitor la delegarea sa pentru a prelua atribuţiile premierului Victor Ponta pentru câteva zile, vicepremierul a spus: „Domnul Victor Ponta este un om care a muncit, este un tânăr care a făcut şi face pentru România, care merită tot respectul şi care, ca într-o democraţie, la 22,30 s-a dus în faţa naţiunii şi l-a felicitat pe domnul Iohannis.(…)”.

Premierul Victor Ponta a emis marţi o decizie prin care îl desemnează pe vicepremierul Gabriel Oprea pentru a exercita, în perioada 19-24 noiembrie, atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.