Evenimentul ZileiPoliticaCe a RĂSPUNS Gabriel Oprea după ce a fost ACUZAT că a trucat o POZĂ în care îl arată dând mâna cu

Ce a RĂSPUNS Gabriel Oprea după ce a fost ACUZAT că a trucat o POZĂ în care îl arată dând mâna cu

Ce a RĂSPUNS Gabriel Oprea după ce a fost ACUZAT că a trucat o POZĂ în care îl arată dând mâna cu
Gabriel Oprea a reacţionat după ce pe Facebook a apărut o fotografie de la o întâlnire oficială din 2011, de la Washington, între preşedinţii Barack Obama şi Traian Băsescu. În fotografia cu pricina îl arată pe fostul vicepremier, dând mâna cu Obama.

PressOne, l-a întrebat pe Gabriel Oprea  despre această situaţie pentru a lămuri povestea fotografiei care a devenit virală, şi fiind acuzat totodată că a trucat-o în aşa fel încât să pară că a dat mâna cu Obama.

"Momentul a fost oficial, am fost chiar acolo", a spus pentru pressone, Gabriel Oprea şi vă redăm dialogul:

PressOne: Am văzut pe pagina dumneavoastră de Facebook că ați postat o fotografie în care apăreți dând mâna cu preşedintele Obama, iar alături de dumnevoastră se află domnul Traian Băsescu.

Gabriel Oprea: Și domnul Aurescu.

− Pe Facebook circulă și o altă fotografie, luată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în care domnul Băsescu este cel care dă mâna cu domnul Obama.

− Păi doamnă, am o întrebare: poza, în primul rând, momentul a fost oficial, am fost chiar acolo.

Normal ca la Ministerul de Externe să fie dată poza când a dat mâna președintele Obama cu cel mai reprezentativ, cu șeful statului, nu să fi dat poza când dădea cu mine sau cu Aurescu.

Vă dați seama, când a venit omul, domnul Obama în sală, l-a salutat pe președintele Băsescu, i-am fost prezentat, ministrul Apărării, domnul Aurescu, a dat mâna cu fiecare, e un om normal.

Mi s-a dat și mie poza când m-a salutat pe mine. E normal să nu dea oficial.

"Doamnă… intrăm în penibil"

− Mi-ați putea spune cine v-a dat respectiva fotografie?

− Doamnă… intrăm în penibil. Mi-au dat poza cei de acolo, care au făcut poza, mi-au dat și mie mai multe poze.

Chiar s-a semnat atunci, dacă vă aduceți aminte, un parteneriat pentru secolul XXI, a fost foarte importantă vizita. Nu pot să vă spun cine mi-a dat poza. Cine a făcut-o acolo.

− Nu știți dacă au fost cei din staff-ul cu care ați fost dumneavoastră?

− Doamnă, știți care e problema? Cred că e bine să vă concentrați pe altceva.
Chiar am fost acolo și chiar, când ești în sală și ești prezentat, se dă mâna cu fiecare persoană. Nu este ceva extraordinar. Chiar ăsta a fost momentul. Am fost acolo.

"Nu știu, am primit poza, nu știu cine e persoana respectivă!"

− Vă întreb în condițiile în care sunteți acuzat că fotografia este modificată în Photoshop şi nu apare pe o sursă oficială.

− Păi pe sursa oficială e normal să fie prezentat când a fost șeful statului, nu? Nu cred că să dea poza cu Aurescu sau cu mine, dar am fost acolo și chiar am dat mâna cu președintele.

Nu e ceva formidabil, chiar așa a fost. Bine, domnișoară. Sărutmâna!

− Puteți să îmi spuneți sursa oficială pe care o aveți dumneavoastră?

− Doamnă, întrebați niște lucruri… Nu știu, am primit poza, nu știu cine e persoana respectivă! Bănuiesc că cel care a făcut poza. Au fost mai multe poze, nu am reținut numele.

Dar am fost acolo, ia interesați-vă. Vedeți, am fost sau n-am fost? Şi credeți că într-o încăpere, când se merge acolo, se dă mâna? E ceva extraordinar?" , a declarat Gabriel Oprea pentru pressone.


Accesează: