Evenimentul Zilei > Vremea > Furtună puternică în România. Cod Portocaliu. ANM avertizează
Furtună puternică în România. Cod Portocaliu. ANM avertizează

Furtună puternică în România. Cod Portocaliu. ANM avertizează

O furtună violentă provoacă deja pagube materiale locuitorilor din județul Hunedoara. A fost „activat” Codul portocaliu.

Cinci maşini au fost avariate în orașul Hunedoara, după ce bucăţi din acoperişurile unor blocuri au fost smulse de vânt şi au căzut peste autoturisme. Pompierii au mai intervenit, în noaptea de marți spre miercuri, pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil, care au blocat un drum,  scrie Agerpres.

Potrivit ISU Hunedoara, din cauza copacilor puși la pământ de vântul puternic a fost blocat drumul care leagă localitățile Peștiș și Almaș.

„Din cauza fenomenelor meteo periculoase, manifestate prin vânt puternic, în noaptea de 12 spre 13 noiembrie, în municipiul Hunedoara au fost avariate șapte acoperișuri, cinci autoturisme și a fost blocat drumul ce leagă localitatea Peștiș de localitatea Almaș. Până la această oră s-a restabilit circulația dintre cele două localități și s-au asigurat zonele unde acoperișurile au fost afectate”, a declarat Cristian Morar, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit acestuia, 11 pompieri militari cu trei autospeciale intervin și miercuri dimineața pentru îndepărtarea efectelor furtunii.

Județul Hunedoara a fost sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic în noaptea de marți spre miercuri. Meteorologii avertizau că vântul va ajunge la viteze de 120-140 km/h.