Un bărbat a decedat în mașina sa, după ce un arbore s-a prăbușit pe o autostradă din sud-vestul Londrei. În sudul Poloniei, două femei (21 și 52 de ani) și o adolescentă de 15 ani, aparținând aceleiași familii, au fost ucise în urma prăbușirii unui acoperiș, provocată de rafalele de vând care au depășit 100 km/h.

În nord-estul Sloveniei, un bărbat de 52 de ani a murit strivit în mașină în urma căderii unui copac.

În sudul Suediei, unde luni dimineață circulația trenurilor era perturbată, în timp ce mii de case nu aveau curent electric, un bărbat și-a pierdut viața după ce iahtul pe care-l conducea s-a răsturnat. O altă persoană care se afla pe ambarcațiune este dată dispărută, scrie AFP.

Un bărbat și-a pierdut, de asemenea, viața în Republica Cehă, după ce s-a izbit frontal cu mașina de un arbore dezrădăcinat de furtună care bara șoseaua. Mai multe persoane au fost rănite în această țară, între care două adolescente la Praga, unde vântul a atins 180 km/h.

În Germania, două femei, din care una se zbate între viață și moarte, au fost grav rănite, tot de căderea unui copac, în Sarrebruck. Un adolescent de 16 ani a fost rănit la cap de creanga unui copac în Paderborn (vest).

În privința transporturilor, circulația trenurilor pe marile linii din Germania, întreruptă duminică seara în toată țara, s-a reluat în parte, conform Deutsche Bahn. Dar perturbările rămân numeroase, în condițiile în care furtuna Ciara se deplasa spre sud.

În Frankfurt, macaraua de pe un șantier a lovit catedrala din centrul orașului, afectând acoperișul emblematicei clădiri.

În Danemarca, podul din Öresund, care leagă țara de Suedia, a fost închis timp de câteva ore.

”Furtuna secolului” ținea prima pagină a cotidianelor britanice. 180 de alerte de inundații erau în vigoare, luni, în majoritatea Regatului Unit.

„Furtuna Ciara se îndepărtează, dar aceasta nu înseamnă că vor intra într-o perioadă unde vremea va fi mai calmă”, a avertizat Met office.

Anumite părți ale teritoriului britanic au primit echivalentul unei luni și jumătate de ploaie în doar 24 de ore, sute de zboruri fiind anulate.

Cel puțin 11 persoane rănite au fost înregistrate și în Franța, unde 90.000 de gospodării nu aveau curent electric.

De asemenea, vântul a început să slăbească în nordul Franței și a fost ridicată alerta portocalie pentru 15 departamente din est – dar Ciara ar trebui să se reverse treptat în Alpi, precum și în Corsica (Sud-Est), unde se estimează că rafalele vor atinge aproape 200 km/h în noaptea de luni spre marți.

Coasta franceză, de la Loire-Atlantique până la Pas-de-Calais, rămâne, de asemenea, în alertă, în timp ce două departamente, Seine-Maritime și Eure, sunt în alertă portocalie de inundații.

Aproximativ 220 de zboruri au fost anulate luni dimineață către și de la Aeroportul Amsterdam Schiphol din Olanda, al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa.

În Germania, peste 700 de zboruri au avut aceeași soartă la Frankfurt, München, Düsseldorf și Köln.