Cum pandemia Covid-19 se răspândește în întreaga lume, ce-i preocupă acum pe cei de la Apple este este numărul de clienți care vor veni să achiziționeze modelele actuale de telefoane și gamele noi planificate pentru toamnă.

Un înalt responsabil al uneia dintre principalele companii pe care Apple o folosește pentru asamblarea iPhone a spus că comenzile companiei americane pentru trimestrul care se încheie în martie ar fi trebuit să scadă cu 18% în ritmul anual.

Potrivit aceleiași surse, creșterea producției programată pentru noile modele compatibile cu rețeaua 5G a fost amânată, chiar dacă este posibil ca aceste modele să fie disponibile în toamnă.

„Nimeni nu vorbește despre o penurie de forță de muncă sau echipament (în China) acum. „Preocuparea este acum cererea clienților din Statele Unite și  din Europa”.

Potrivit altei surse din domeniu, un furnizor important de ecrane se pregătește pentru o contracție a activității. Compania a anticipat livrarea a 70 de milioane de ecrane de iPhone în acest an, dar acum planifică un obiectiv în scădere, adică 58 de milioane de unități.

De asemenea, compania intenționează să reducă mâna de lucru pentru liniile de producție dedicate Apple la fabrica sa din Vietnam, unde ecranele sunt asamblate înainte de a fi trimise în China pentru instalare pe iPhone, a spus sursa respectivă.

Apple nu a dorit să comenteze pe acest subiect.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE