Evenimentul Zilei > Horoscop > Funcționarii divini și siguranța cibernetică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  
Funcționarii divini și siguranța cibernetică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR   

Funcționarii divini și siguranța cibernetică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  

Ai siguranța că ai dreptate, că drumul tău duce în direcţia pe care o doreşti. Astăzi, te rog eu frumos, mai verifică, mai vezi ce se întâmplă, nu uita că, după Einstein, totul este relativ!

25 martie

 

Funcționarii divini și siguranța cibernetică. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 25 martie s-au născut Bela Bartok, Sir Elton John, Aretha Franklin, Simone Signoret, Cezar Bolliac, Henry Mălineanu, Mateiu Caragiale, George Lesnea, Ana Blandiana.

 În calendarul creştin-ortodox este o mare sărbătoare: Buna Vestire! Este dezlegare la peşte.

În vechime, într-adevăr, o sărbătoare importantă în calendarul ţăranului român, în ”Kalendar”. Pe 25 martie se cam terminau negocierea înţelegerilor privind pământul. Se arenda, se stabilea unde se duc stupii, se angajau oameni la câmp şi la pază. Se terminau certurile, gâlcevile, poate chiar necazuri şi ciomăgeli. Era o veste bună.

Urmare schimbării zilei de naştere a Mântuitorului care a fost stabilită la 25 decembrie ca să acopere vechea sărbătoare romană a lui Sol Invictus şi deocheatele Saturnalii, prin calcul, s-a stabilit ziua Bunei Vestiri pe 25 martie. Zi de veselie printre prietenii mei greci. Rudele soţiei mele din Brăila şi prietenii mei palicari sărbătoresc Ziua Naţională a Greciei. Cei care au scris „Un grec, doi greci, trei greci… Brăila!”

O carte a inimosului savant Ionel Cândea cel care a scos şi multe opere complete ale marilor fii și fice ale Brăilei. Grecii mei au mers întotdeauna pe partea dreaptă. Stiu ei mersul istoriei, că ei au făcut-o! Tot din Brăila este grupul acela de tineri, de dreapta, nu a reușit să-i mânjească niciun partid, care chiar doresc o Românie liberă și onorabilă.

 

Chronia Pola, Psihi Mu!

 

Dacă vreodată, alungat de ceva, sau, cineva ar trebui să părăsesc România, a doua ţară unde m-aş stabili, după împăduroasa Virginie, ar fi mândra Grecie. Undeva, în sudul sărac, în Sparta, în Laconia, sau într-o insulă albă şi modestă. Şi aş mânca în fiecare zi suflaki, sau fructe de mare şi salată grecească cu brânză de capră. Iar pe 25 martie, şi de 1 decembrie, zilele naţionale ale Greciei şi României aş face cinste tuturor celor din tavernaki cu înmiresmata mastică de Chios.

De fapt am făcut aceste lucruri când stăteam în Glyfada şi mă sfătuiam cu doctorul Focşeneanu din Atena despre lucruri de mare taină. Sau în lunile, multe la număr, în care am fost oaspetele lui George în hotelaşul lui de lângă piaţa Sintagma, de unde ma duceam la Sf. Munte Athos.

Nu ştiu cum să vă spun, lumea era mai simplă, mai puțină şi mai darnică, în tinereţea mea. Să găzduieşti un prieten străin câteva luni, nu era o problemă. Şi familia mea a găzduit două familii de cehi în august 1968, după invazia ruşilor în Cehoslovacia. Au stat la noi două luni de zile, cât şi-au aranjat intrarea legală și loc de muncă în Austria. Am rămas prieteni câţiva ani, apoi nu am mai primit scrisorile lor, probabil că se schimbase politica şi le intercepta securitatea.

 

Consiliul UE a adoptat, pe 22 martie, concluziile privind Strategia de securitate cibernetică a UE pentru deceniul digital. Această strategie a fost prezentată de Comisie și de Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe în decembrie 2020. Strategia stabilește cadrul de acțiune a UE pentru a proteja cetățenii și întreprinderile din UE împotriva amenințărilor cibernetice, pentru a promova sisteme informatice securizate și pentru a proteja un spațiu cibernetic deschis, liber și securizat la nivel mondial.

În concluzii se afirmă faptul că securitatea cibernetică este esențială pentru construirea unei Europe reziliente, verzi și digitale. Acestea stabilesc ca obiectiv-cheie atingerea autonomiei strategice, menținând în același timp o economie deschisă. Aceasta include consolidarea capacității de a face alegeri autonome în domeniul securității cibernetice, cu scopul de a consolida poziția de lider a UE în domeniul digital și capacitățile sale strategice.

În concluziile sale, Consiliul evidențiază o serie de domenii de acțiune pentru următorii ani, printre care: planuri de creare a unei rețele de centre de operațiuni pentru securitate în întreaga UE, pentru a monitoriza și a anticipa semnalele privind posibile atacuri asupra rețelelor; definirea unei unități cibernetice comune, care să ofere o abordare clară în ceea ce privește cadrul UE de gestionare a crizelor în materie de securitate cibernetică; angajamentul său ferm de a realiza și de a finaliza rapid punerea în aplicare a măsurilor setului de instrumente al UE pentru securitatea rețelelor 5G și de a continua eforturile depuse pentru a garanta securitatea rețelelor 5G și dezvoltarea generațiilor viitoare de rețele; necesitatea unui efort comun pentru a accelera adoptarea unor standarde esențiale în materie de securitate a internetului, întrucât acestea sunt esențiale pentru creșterea nivelului general de securitate și deschidere al internetului mondial, sporind totodată competitivitatea industriei UE; necesitatea de a sprijini dezvoltarea unei criptări solide ca mijloc de protecție a drepturilor fundamentale și a securității digitale, asigurând totodată capacitatea autorităților de aplicare a legii și a autorităților judiciare de a-și exercita competențele, atât online, cât și offline; sporirea eficacității și eficienței setului de instrumente pentru diplomația cibernetică, acordând o atenție deosebită prevenirii și combaterii atacurilor cibernetice cu efecte sistemice care ar putea afecta lanțurile de aprovizionare, infrastructura critică și serviciile esențiale, instituțiile și procesele democratice și ar putea submina securitatea economică; propunerea privind posibila instituire a unui grup de lucru pentru informații cibernetice, pentru a consolida capacitatea specifică a INTCEN UE în acest domeniu; propunerea de a elabora o agendă a UE de consolidare a capacităților cibernetice externe, pentru a spori reziliența cibernetică și capacitățile cibernetice la nivel mondial

Pentru a asigura elaborarea, punerea în aplicare și monitorizarea propunerilor prezentate în Strategia de securitate cibernetică, Consiliul încurajează Comisia și Înaltul Reprezentant să instituie un plan detaliat de punere în aplicare. De asemenea, Consiliul va monitoriza progresele înregistrate în punerea în aplicare a concluziilor prin intermediul unui plan de acțiune care va fi revizuit și actualizat periodic.

În comunicatul primit de la Bruxelles nu se pomenește deloc împotriva cui se iau aceste măsuri de protecție informatică în Europa. Dar, ați fost informați de presă despre hackeri chinezi guvernamentali care au spionat parlamentul finlandez. Cu toate că Europa Unită are relații bune, aș putea spune chiar cordiale, cu China, s-au semnat mai multe acorduri și tratate, totuși chinezii spionează la greu spațiul european. Orice și pe oricine. Așa i-a învățat Sun Tzu, sau este o trăsătură caracteristică de tip paranoid, pervers și josnic. Nu că alții, de exmplu americanii sau rușii, ar fi mai eleganți.

Dar vedeți, domniile voastre, din copilărie eu am avut o altă imagine a Chinei. Dragonul de Apă înțelept și blând, gata să ajute sau să spună o vorbă bună. O țară imensă cu mulți oameni săraci dar care prețuiau învățătura și cultura. Dictatură după dictatură, dar se pare că acesta este modul asiatic de a conduce miliardele de oameni. Altceva nu le-a venit în cap, ca model politic!

Nu îmi place China, nu îmi plac chinezii, de astăzi. Au ceva nazist, insolent și periculos. Așa că o să iau din bibliotecă cartea lui Jean Levi ”Funcționarii Divini. Politică, despotism și mistică în China antică” o carte tradusă și în limba română, apărută în anul 1989 la Editions du Seuil și în România în anul 1993. Ca să controlozi fluviul trebuie să stăpânești izvoarele, spune un proverb chinezesc. Ca să înțelegi ceea ce se întâmplă astăzi, trebuie să cauți rădăcinile istorice. Altfel, nu înțelegi nimic!

În seara asta nu o să mă uit la un film. V-am mai spus că am o memorie ”cinematografică”. O să stau într-un fotoliu, la un foc vesel de lemne și cu un ceai fierbinte, numai Darjeeling și o să-mi pun amintiri. Discuțiile cu cei trei căpitani scandinavi mi-au trezit multe amintiri. Am o viață întreagă de amintiri, trebuie să mă hotărăsc la care mă uit și aceasta repede, pentru că mă ajunge din urmă ziua de mâine. Din fericire, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

HOROSCOP    25  martie  2021

 

BERBEC  Astăzi nu te avantajează lucrurile serioase, grave, sobre, triste. Zâmbeşte, dă curs sufletului tău bun și vesel, distrează-te, mai ales pe seară şi fă-i şi pe cei din jur să zâmbească!  Niciun obstacol în perspectivă, negociază, căuta alianţe şi acceptă, dacă nu se poate altfel, mici compromisuri. O discuție importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Nu-i da importanță!

TAUR  Este momentul să îndrepţi o eroare din trecut, ceva ce, poate, nu a fost sub controlul tău. Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce trebuie. În primul rând pentru sufletul tău! O posibilă schimbare. Analizează bine înainte să porneşti pe un nou drum. Ceea ce începi azi poate aduce, însă, rezultate bune. Nu lua visurile drept realitate, promisiunile drept garanţii! Nu intra în discuţii asupra patrimoniului comun, sau a unor proprietăţi pe care le împarţi cu alţii. Afacerile sentimentale sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.

GEMENI  Dimineața urmează-ţi intuiţia. Ai un deosebit talent la comunicare și ast[zi poţi convinge ușor, pentru că, parcă, ghiceşti gândurile. Şitii ce să spui, când să spui şi mai ales, cui să-i spui! Azi este bine să fii mai sigur pe tine, mai hotărât!  Totuşi, e bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumpări materiale noi pentru finisajele, sau reabilitarea casei tale. Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, a neprevăzutului.

RAC  Cu toate că oboseala, sau astenia de primăvară, te-a ajuns din urmă, trebuie să continui cu dinamism, mai încă o mare rezervă de energie. Între tine şi reuşită mai este un obstacol, un prag de trecut. Curaj! Ceva pare că te reţine astăzi, dar este ziua ideală pentru vizite la prieteni, după orele de program. Puteţi petrece clipe plăcute împreună, vorbind mult şi depănând amintiri comune. Nu te poţi substitui lor, nu poţi impune propriile gusturi, dar poţi să te simţi bine! Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent,

LEU   Nu aştepta foarte mult de la cei cu care vorbești astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie de ultimă oră te avantajează, dar verifică, mai ai răbdare, nu te repezi! Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în cursul dimineţii. Gândeşte de zece ori şi vorbeşte o singură dată! Primeşti şi nişte veşti care te încurcă! Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, care sunt malefic aspectate. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară a valorilor şi propriile aspiraţii.

FECIOARĂ   O zi dedicată acţiunii, reacţiei, intervenţiei. Timpul gândirii a trecut, acum trebuie să realizezi ce ţi-ai propus cu tenacitate şi fără a ţine cont de comentarii, de orice fel ar fi! Azi trebuie să folseşti diplomaţia şi politeţea, pe care, de altfel, ştii foarte bine să le pui în valoare. Fii foarte atent la surselor tale de venituri. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Poate este vremea să-ţi diversifici activitatea. Vin vremuri grele, produse de măsurile imbecile ale distopiei sanitare,  şi tot oamenii cinstiţi o să sufere, aşa că trebuie să te pregăteşti de pe acum.

BALANŢĂ   Astăzi, dacă nu poţi rezolva ceva, amână.  Sigur, dacă depinde de tine şi nu este ceva obligatoriu. Uneori situaţiile se rezolvă de la sine pentru că timpul găseşte cele mai bune soluţii! E puţin cam târziu să te cuprindă regretele pentru greşelile din trecut. Încercă să eviţi aceste momente jenante când îţi plângi de milă! O zi cam melancolică, dar te poţi distra pe seară! Nu te apuca de lucruri noi mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă. Sunt avantajate, însă, convorbirile de afaceri sau sociale, discuţiile, negocierile, vizitele pe Skype – tot ceea ce ţine de comunicare în economic-social-politic-dragoste.

SCORPION   Nu te împiedica de buturugile mici, pentru că nu ești în carul mare! Ai o formă bună, nu mai ezită şi nu mai face planuri. Pune lucrurile la punct cu cinstea, onoarea dar şi cu duritatea zodiei! Pe plan profesional trebuie să iei imediat unele măsuri, decizii care nu mai suferă amânare. Totuşi ai o veste despre nişte pagube, nişte pierderi de bani. La o verificare mai atentă poți vedea că pierderile respective nu sunt nici aşa de mari şi ca nici nu te interesează pe tine personal în mod deosebit. Aşa că ia lucrurile uşor, dar nu duce vorba, nu trîmbiţa veştile prietenilor, colegilor, rudelor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor. Nu aşa devii interesant şi popular!

SĂGETĂTOR   Fii realist şi înainte de a face promisiuni, gândeşte-te bine la consecinţe, la obligaţii. Nu pierde timpul, nu construi castele în Spania şi nici nu te lua la bătaie cu morile de vânt. Dacă te hotărăşti să spui minciunele amoroase, fii atent la cum potriveşti cuvintele. Amorul este favorizat astăzi, dar comunicarea, nu! Profesional vorbind, trebuie să-ţi modulezi afacerile de aşa natură încât varietatea şi diversitatea mare a surselor de venit să asigure încasări relativ constante – este concluzia zilei de astăzi. Pe de altă parte nu spera şi nu ai teamă, se schimbă totul dar nu se urneşte nimic, sau nu se schimbă nimic dar totul se transformă. Ca în caragiale. Aparenţele înşeală, cel mai adesea…

CAPRICORN  Eşti bine dispus astăzi. În ciuda vremii, capricioase, ai o dorinţă de plimbare, de muzică, de vorbe cu cei dragi. Dă curs acestor porniri, din ele se constituie starea de bine şi de sănătate. Comunicarea este avantajată. Stelele îţi conferă un dar al negocierii şi al convingerii. Nu te pierde în discuţii sterile, ci mergi direct la miezul problemei. Stelele indică, nu obligă! Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. Nu apare nici o ameninţare serioasă, nici în stele, nici pe piaţă. În perioada menţionată afacerile de inimă (nu cardiologice) sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.

VĂRSĂTOR  Ai siguranța că ai dreptate, că drumul tău duce în direcţia pe care o doreşti. Astăzi, te rog eu frumos, mai verifică, mai vezi ce se întâmplă, nu uita că, după Einstein, totul este relativ! Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să se anuleze unele aspectele nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Îţi este mult mai convenabil să fi producătorul şi regizorul piesei cotidiene decât unul dintre actorii de pe scenă. Poate o să ai mai puţină glorie şi aplauze, dar cu siguranţă mai multă stabilitate şi mai mulţi bani.

PEŞTI  Dacă nu faci pace, o să ai probleme. Spiritul tău fanatic, încăpăţânarea ta epică, nu te poate ajuta în faţa unui adversar pervers şi gata la orice manevră. Ascultă-mă pe mine, fă pace! Cu toată situaţia financiară precară, astăzi eşti foarte entuziast şi optimist. Prietenii te apreciază pentru că buna ta dispoziţie este contagioasă, benefică şi rară în aceste timpuri! Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur in aspecte şi toane bune te influenţează favorabil si debitul verbal are volumul unei Niagare. Pe total: zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare.  După masa de prânz evită discuțiile importante de afaceri strategice sau plăţile cu numerar!