Evenimentul Zilei > Justitie > Funcționari publici importanți anchetați pentru ucidere din culpă la Timișoara
Funcționari publici importanți anchetați pentru ucidere din culpă la Timișoara

Funcționari publici importanți anchetați pentru ucidere din culpă la Timișoara

Opt persoane sunt anchetate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara în cazul morții tânărului peste care s-a prăbușit poarta de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, la furtuna din toamna anului trecut. În acest dosar, care în curând va împlini un an de când a fost deschis, au fost audiați, lunile trecute, în calitate de martori primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu.

Laurențiu Todea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, a confirmat pentru EVZ, că în această fază a anchetei sunt anchetați opt suspecți, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv nerespectarea legii construcțiilor. Potrivit Pressalert.ro, ar fi vorba de: viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, cel care a semnat autorizația de construire în regim de urgență a porții, arhitectul șef al orașului, Ciprian Cădariu, care a semnat și el autorizația. De asemenea, sunt anchetați și alți angajați din Primăria Timișoara – Dragana Radovancovici, Gabriela Nagy, de la Urbanism, Burtic Pascu, șef al Biroului tehnic din cadrul Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse, Liubomir Ostoin, patronul firmei Stareto SRL și Valentin Ciobanu, angajat al aceleiași societăți. De asemenea, procurorii cercetează penal și firma Stareto SRL, cea care a realizat lucrările de reabilitare.
În timpul furtunii din 17 septembrie 2017, poarta simbolică de la intrarea în Timișoara dinspre Aeroport s-a prăbușit peste mașina în care se afla Vlad Baici, un tânăr de 24 ani, student la Medicină. Băiatul a murit pe loc. Structura de beton a porții cedat, rupându-se din temelie, după ce poarta fusese”reabilitată”, în sensul că a fost placată metalic, fără să se investigheze în prealabil dacă ar fi necesitat intervenții de consolidare, lucrările costând peste 50.000 de euro cu tot cu TVA, conform declarațiilor primarului. Lucrarea nu s-a atribuit prin licitaţie publică, ci a fost încredinţare directă. (Sursa foto: Ramona Băluțescu)