Evenimentul Zilei > International > Fugari din calea urgiei apelor. Peste 50.000 de oameni au ales să-şi părăsească locuinţele
Fugari din calea urgiei apelor. Peste 50.000 de oameni au ales să-şi părăsească locuinţele

Fugari din calea urgiei apelor. Peste 50.000 de oameni au ales să-şi părăsească locuinţele

Ruperea unui baraj, care nu a rezistat puhoiului apelor, în centrul statului Myanmar a obligat autorităţile să evacueze nu mai puţin de 50.000 de oameni, victime sigure, în cazul în care nu erau puşi la dăpost, ale urigiei apelor dezlănţuite. Inundaţiile din zonă au avut ca efect imediat şi închiderea unei importante autostrăzi.

Mai mult de 50.000 de oameni au fost obligaţi de către autorităţi să îşi părăsească locuinţele în centrul statului Myanmar, miercuri, după ce un baraj a cedat sub presiunea apelor care au inundat oraşe şi sate şi au provocat închiderea unei importante autostrăzi, potrivit romaniatv.net.

Departamentul de Pompieri a trimis o echipă la barajul de irigare Swar după ruperea acestuia, petrecută în primele ore ale dimineţii, fapt ce a provocat inundaţii în oraşul din apropiere şi în alte câteva aşezări.

Mulţi oameni, inclusiv unii care nu au fost afectaţi în mod direct de inundaţii, au decis să-şi părăsească casele de teamă că nivelul apei ar putea creşte, a declarat un oficial al În total, 12.000 de gospodării sau un total de 54.000 de persoane au fost evacuate, a declarat un alt oficial, din cadrul Departamentului de Relief şi Relocare.