O lege în acest sens ar rezolva problema suprapopulării penitenciarelor, crede Frunda, care însă critică fostul proiect al legii amnistiei. „Cred că nu era politic altă soluţie decât respingerea acestui proiect de lege, pentru că populaţia îl interpreta ca un proiect făcut în favoarea reprezentanţilor PSD care sunt în puşcărie, a baronilor locali, a oamenilor politici care au fost condamnaţi. De aceea, această lege trebuia respinsă, e o decizie politică corectă”, a afirmat consilierul premierului Ponta.

"În acelaşi timp, trebuie să acceseze Ministerul Justiţiei fonduri europene (…) şi cred că trebuie construite unul-două penitenciare mari pentru infractori care au comis infracţiuni minore", a afirmat Frunda.

În opinia sa, "infracţiunile de corupţie, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile de viol, omor, tâlhărie, toate acestea trebuie exceptate de la graţiere şi trebuie graţiaţi doar cei care au săvârşit infracţiuni uşoare, furturi mici, alte infracţiuni de intenţie sau din culpă, care pot fi graţiate".